Εικόνα από το χτυπημένο φτερό του Canadair που βρήκε σε πεύκο στη φωτιά στη Ναυπακτία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Φωτογραφία από το χτυπημένο φτερό του Canadair που βρήκε σε πεύκο, ενώ επιχειρούσε στην κατάσβεση της φωτιάς στη Ναυπακτία, ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Την φωτογραφία δημοσίευσε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας σε ανάρτησή του στα social media, αποδίδοντας τα εύσημα στους πιλότους για τον ηρωισμό τους.

«Στο ανώτατο όριο ικανοτήτων και στο ανώτατο όριο της αυτοθυσίας, οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας δίνουν καθημερινά μάχη με τις φλόγες. Πραγματικοί ήρωες που αγωνίζονται συνεχώς για να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και τα δάση της πατρίδας μας. Respect!», αναφέρει στην ανάρτησή του ο κ. Κικίλιας.

Ο χειριστής μετά την επικίνδυνη προσέγγιση, κατάφερε να διατηρήσει τον έλεγχο και να συνεχίσει το έργο της κατάσβεσης.

Πρόκειται για ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος CL-215, τα αποκαλούμενα και ως παλαιού τύπου. Είχε απογειωθεί νωρίτερα από 117 Πτέρυγα Μάχης, στην Ανδραβίδα.

Κατά τη διαδικασία βουτιάς και άφεσης νερού, το αεροπλάνο δεν πήρε αμέσως ύψος, με αποτέλεσμα το αριστερό ακροπτερύγιο να βρει σε δέντρο. Αμέσως ο πιλότος δήλωσε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και μετέπειτα το προσγείωσε ασφαλώς στην 117 Πτέρυγα Μάχης προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.