Παραμένει στη φυλακή ο Φρέντι Μπελέρης – Του επιβλήθηκε ποινή 2 ετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Φρέντι Μπελέρης καταδικάστηκε από το Εφετείο Τιράνων σε ποινή φυλάκισης 2 ετών.

Ο γιος του φυλακισμένου δημάρχου Χειμάρρας, Πέτρος Μπελέρης είπε ότι ο Γολγοθάς που ξεκίνησε με την σύλληψη του πατέρα του για να μην ορκιστεί δήμαρχος επιβεβαιώνεται με τον χειρότερο τρόπο. «Το Εφετείο έδωσε μία τιμωρία ντροπή, που όμοια της δεν έχει ξανά υπάρξει, σε μία δίκη παρωδία», είπε έξω από το δικαστήριο.

Η πρέσβης της Ελλάδας στα Τίρανα, Κωνσταντίνα Καμίτση σε δηλώσεις της αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης τόνισε ότι υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την ακεραιότητα της διαδικασίας. «Με την σημερινή απόφαση του Εφετείου Τιράνων ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η δικαστική υπόθεση του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη. δυστυχώς πολλές πτυχές της υπόθεσης αφήνουν πολλά ερωτηματικά για την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, όπως η παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας, η μη παροχή δυνατότητας να ορκιστεί, η παρατεταμένη προφυλάκιση, η ποινή σε σχέση με το υποτιθέμενο έγκλημα» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παρά την επιθυμία του λαού της Χειμάρρας, ο δήμος διοικείται εδώ και ένα χρόνο από πρόσωπα που δεν εξελέγησαν από τον λαό της Χειμάρρας. Προτεραιότητα της Ελλάδας είναι η τήρηση του κράτους δικαίου και η προστασία των εθνικών μειονοτήτων που συνιστούν και θεμελιώδεις αρχές.

Ο κ. Μπελέρης είναι πλέον εκλεγμένο μέλος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, είναι απόλυτη δημοκρατική απαίτηση οι εκλεγμένοι ευρωβουλευτές να μπορούν να παρίστανται στις εργασίες του ευρωκοινοβουλίου, αρχής γενομένης από την Ολομέλεια μέσα στον Ιούλιο».

Ο πρόεδρος του κόμματος Ομόνοια, Βαγγέλης Ντούλες, δήλωσε: «Προειλημμένη απόφαση, δεν είχαμε καμία ψευδαίσθηση για αυτό. Δεν υπάρχει δικαστική απόφαση, αλλά προσωπική βεντέτα του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα με τον εκλεγμένο δήμαρχο Χειμάρρας. Κι αυτή προσωπική βεντέτα έχει μετατραπεί σε θεσμική».

Σύμφωνα με την σημερινή απόφαση του Αλβανικού δικαστηρίου ο εκλεγμένος δήμαρχος Χιμάρας και ευρωβουλευτής της ΝΔ θα παραμείνει στη φυλακή μέχρι τον Οκτώβριο. Η απόφαση αυτή ανέτρεψε τις πληροφορίες ότι αναμενόταν μείωση της ποινής και αποφυλάκιση του Φρέντι Μπλέρη. Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα είχαμε την παρέμβαση του Αλβανού πρωθυπουργού του Έντι Ράμα, που πυροδοτούσε το κλίμα και έδινε το κλίμα, για το τι θα αποφάσιζαν οι δικαστές.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.