Γαλλία: Ευρύ δημοσκοπικό προβάδισμα της άκρας δεξιάς – Μακρόν: Τα προγράμματα των «δύο άκρων» οδηγούν «σε εμφύλιο πόλεμο»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ακροδεξιό κόμμα Εθνικός Συναγερμός (RN) συγκεντρώνει το 36% των ψήφων, σε μια νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Ifop που δημοσιεύτηκε χθες (24/6), λιγότερο από μια εβδομάδα πριν από τον Α’ γύρο των βουλευτικών εκλογών στη Γαλλία.

Αντίστοιχα, η συμμαχία κομμάτων της αριστεράς, το Νέο Λαϊκό Μέτωπο λαμβάνει 29,5% και η κεντρώα συμμαχία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν βρίσκεται στην τρίτη θέση, αποσπώντας το 20,5% των ψήφων.

Στο μεταξύ, σε μια συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε χθες ο πρόεδρος Μακρόν δήλωσε ότι τα προγράμματα των «δύο άκρων» οδηγούν «σε εμφύλιο πόλεμο», με τον Γάλλο πρόεδρο να κατηγορεί το ακροδεξιό κόμμα Εθνική Συσπείρωση και το αριστερό κόμμα Ανυπότακτη Γαλλία «και όσους τους ακολουθούν».

Προχθές ο Μακρόν δεσμεύτηκε «να δράσει μέχρι τον Μάιο του 2027», όποτε και λήγει η θητεία του, ακόμη κι αν το πολιτικό του στρατόπεδο βρεθεί σε ευάλωτη θέση από το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.