Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή» – Τι ανακοίνωσε το ΔΣ για την αναστολή του καθημερινού φύλλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ξεκινούν απεργιακές κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει το καθημερινό φύλλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «Αυγή» έχουν κηρύξει τριήμερη απεργία μετά την απόφαση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη να κλείσει το καθημερινό φύλλο ενώ θα ακολουθήσουν επαναλαμβανόμενες.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν υπάρχει καμία δέσμευση όσον αφορά τις μη απολύσεις, ενώ θα γίνει προσπάθεια να απορροφηθούν εργαζόμενοι στο site και στο κυριακάτικο φύλλο.

Την ίδια ώρα τους λόγους για τους οποίους προχώρησε σε αναστολή του ημερήσιου φύλλου εξηγεί σε ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της εφημερίδας «Η Αυγή».

Όπως σημειώνεται, στόχος είναι η αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας «avgi.gr» στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Στο πλαίσιο του οικονομικού εξορθολογισμού και με δεδομένη τη δυσχερή οικονομική κατάσταση της εταιρείας, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, σε συνεννόηση με τον βασικό μέτοχο, την αναστολή της έκδοσης του ημερήσιου φύλλου της εφημερίδας ”Η Αυγή” με σκοπό την αναβάθμιση της κυριακάτικης έκδοσης και της ιστοσελίδας “avgi.gr”.

Σημειώνουμε ότι τα τελευταία χρόνια, σε συνάρτηση και της επικρατούσας κατάστασης στα έντυπα μέσα, οι πωλήσεις της καθημερινής έντυπης έκδοσης σ΄ όλη τη χώρα δεν ξεπερνούν κατά μέσο όρο τα 750 φύλλα ημερησίως.

Το διοικητικό συμβούλιο θα παρουσιάσει το πλάνο του για τον εκσυγχρονισμό του Μέσου και τη βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας.

Καλούμε τις αναγνώστριες και τους αναγνώστες που αποτελούν διαχρονικά τη δύναμη της εφημερίδας, να τη στηρίξουν και σε αυτή τη δύσκολη στιγμή».

«Είναι πολιτική απόφαση, πρόσχημα τα περί οικονομικών δυσχερειών»

Οι εργαζόμενοι, όπως λέει ο Νίκος Μορφονιός, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, ενημερώθηκαν αιφνιδιαστικά για τις εξελίξεις το απόγευμα της Τρίτης (25/06/2024) και αν το κλείσιμο τελικά υλοποιηθεί δεν θα έχουν καν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν το αναγνωστικό τους κοινό.

Στις επτά το απόγευμα ξεκίνησε η έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στην «Αυγή», όπου παρέστησαν και οι εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο». Το κλίμα στα γραφεία της Δεληγιώργη ήταν ιδιαίτερα βαρύ και επικρατούσε ανησυχία αλλά και θυμός, καθώς διακυβεύονται πολλά.

Όπως εξηγεί ο Νίκος Μορφονιός, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τριήμερη απεργία και ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του ημερήσιου φύλλου.

«Πρόκειται για πολιτική απόφαση, είναι πρόσχημα τα περί οικονομικών δυσχερειών. Η “Αυγή” είχε πάντα οικονομικά προβλήματα, όμως με τη στήριξη του κόσμου και τις πλάτες των εργαζομένων κατάφερνε να συνεχίζει. Η απόφαση είναι πολιτική, κάποιοι δεν θέλουν την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς να κρεμιέται στα περίπτερα» σημειώνει ο Νίκος Μορφονιός, κάνοντας λόγο για τρομακτικό ατόπημα καθώς η έκδοση της εφημερίδας είχε ανασταλεί μόνο επί Χούντας. Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ υποστήριξε ότι υπάρχουν επίσης δεδουλευμένα ύψους 300.000 ευρώ που οφείλονται στους εργαζόμενους, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν και συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ενώ εξετάζεται αν θα κάνουν κάποια κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.