Καταγγελία για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τον διοικητή του ΚΕΤΧ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το Πανελλήνιο Διακλαδικό Σωματείο Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ προχώρησε στην κάτωθι καταγγελία για παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης από τον διοικητή του ΚΕΤΧ ταξίαρχο Γεώργιο Αλεξίου: 

Καταγγέλλουμε ότι κατά την επίσκεψη μας στο Κέντρο Εκπαίδευσης Τεχνικού στην Πάτρα την Τετάρτη 24 Απριλίου ο διοικητής του ΚΕΤΧ ταξίαρχος Γεώργιος Αλεξίου μας απαγόρευσε να συναντηθούμε στους χώρους εργασίας με τους συναδέλφους και να ακούσουμε τα προβλήματα τους όπως και να μοιράσουμε ανακοίνωση ενημέρωσης.

Στο συγκεκριμένο στρατόπεδο υπηρετεί μέλος του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου μας και παρόλα αυτά μας υπέδειξε να πάμε στο ΚΨΜ του στρατοπέδου.

Έχουμε περιηγηθεί σε όλα σχεδόν τα στρατόπεδα της χώρας αυτή η συμπεριφορά θεωρούμε ότι είναι απρεπής και απαράδεκτη.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί ότι σχεδιάζεται από το Πανελλήνιο Διακλαδικό Σωματείο Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ να μοιραστεί στην πύλη του ΚΕΤΧ σχετική ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι 

Το σωματείο μας καταγγέλει την απαγόρευση ενημέρωσης σας από τη διοίκηση σε συνεργασία με τον τοπικό σύλλογο.

Τι φοβούνται άραγε; Τι έχουν να κρύψουν;

Γιατί δεν μας επιτρέπουν να μιλήσουμε μαζί σας;

Δεν θέλουν να μάθετε ότι προσκυνάνε τη διοίκηση της ΠΟΕ ΥΕΘΑ.

Δεν θέλουν να μάθετε ότι η διοίκηση της ομοσπονδίας είναι ελεγχόμενη από τη ΝΔ για αυτό και επικρατεί η σιωπή των αμνών σε όλα τα επίπεδα.

Ότι ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΥΕΘΑ Θανάσης Κονίδας είναι μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ αλλά έχει αφήσει την πλειοψηφία στην ΝΔ και το.ιδιο μοντέλο εφάρμοσε στον μεγαλύτερο σύλλογο του ΓΕΣ που έδωσε την πλειοψηφία στη ΝΔ που πήρε στις εκλογές 23% βάζοντας ως αχυράνθρωπο δικό του και αφήνοντας εκτός προεδρείου την παράταξη που πήρε 48% επειδή δεν ήταν κομματική.

Γνωρίζετε ότι  παίρνουν108 μέρες άδεια με αποδοχές τον χρόνο ως γενικοί σύμβουλοι οι πρόεδροι των σωματείων επιπλέον της κανονικής συν την άδεια του σωματείου και δεν δίνουν δεκάρα για τα προβλήματα του πολιτικού προσωπικού;

Ούτε για το ανθυγιεινό επίδομα λένε αλήθεια καθώς δεν ασχολήθηκαν ούτε με την άρση των αδικιών, ούτε με την αύξηση του αλλά το άφησαν στην τύχη του στο ΓΛΚ,, ούτε για την τρομακτική απομείωση του πολιτικού προσωπικού λένε κουβέντα, ούτε για τους τραγικούς μισθούς που υπάρχουν μόνο στο πολιτικό προσωπικό του ΥΠΕΘΑ όταν στα περισσότερα υπουργεία παίρνουν ως δεκαπενθήμερο το μηνιάτικο μας.

Ποιες είναι οι δικές μας ενέργειες:

Για το ανθυγιεινό έγκαιρα πριν από 18 μήνες στείλαμε έγγραφο και κάναμε επισκέψεις στους εμπλεκόμενους και ζητήσαμε άρση των ανισοτήτων και αύξηση του ανθυγιεινοϋ επιδόματος ίση με την αύξηση του επιδόματος ευθύνης.

Για τους μισθούς πείνας καταθέσαμε ερώτηση στη Βουλή προς τον υπουργό Άμυνας και τον υπουργό οικονομικών.

Για την τραγική απομείωση του προσωπικού έχουμε κάνει έγγραφα προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία καθώς και δελτία τύπου.

Στο διεκδικητικό μας πλαίσιο διεκδικούμε την επαναχορήγηση του γάλατος στις ειδικότητες και τους χώρους του δινόταν πριν κοπεί.

Αύξηση της ημερήσιας αποζημίωσης για εκτός έδρας.

Χορήγηση των υπερωριών σε όλο το προσωπικό όπως γίνεται στα άλλα υπουργεία.

Χορήγηση επιδόματος υψηλής ευθύνης όπως στο προσωπικό της ΕΥΠ.

Πανελλήνιο Διακλαδικό Σωματείο Εργαζομένων ΥΠΕΘΑ 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.