Έκρηξη στον Πειραιά: Πού στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες των Αρχών για την τοποθέτηση της βόμβας σε πάρκινγκ δίπλα από βενζινάδικο στον Πειραιά που προκάλεσε μεγάλη έκρηξη και πολλές ζημιές σε αυτοκίνητα, τα ξημερώματα της Παρασκευής (08/03).

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 3:20 τα ξημερώματα, δίπλα από πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Ομηρίδου Σκυλίτση και Πυθαγόρα και ήταν τόσο ισχυρή που ακούστηκε μέχρι και το Παλαιό Φάληρο ενώ έχουν καταγραφεί ζημιές σε μια ακτίνα δεκάδων μέτρων.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το Mega, εκτιμούν ότι η επίθεση σχετίζεται με κάποια ομάδα που επιδιώκει να «επεκτείνει τις οικονομικές δραστηριότητές της». Το γεγονός ότι οι δράστες έβαλαν μία τόσο ισχυρή βόμβα σε κατοικημένη περιοχή -και μάλιστα σε ώρα που το πρατήριο ήταν ανοιχτό- δείχνει στους αστυνομικούς ότι στόχος τους ήταν να κάνουν επίδειξη δύναμης.

Τις έρευνες έχει αναλάβει η Δίωξη Εκβιαστών και αναζητείται τόσο το ποιος έδωσε την εντολή για το «χτύπημα», όσο και πληροφορίες για το δρομολόγιο των δραστών.

Ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων έχει δώσει μία πρώτη κατάθεση και σύμφωνα με τις; πληροφορίες του Mega, δεν είχε δεχτεί απειλές.

Οι Αρχές ελέγχουν το βιντεοληπτικό υλικό ώστε να διαπιστώσουν πώς έφτασαν στο σημείο οι δράστες, με τις εκτιμήσεις να θέλουν να έφτασαν πεζοί.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.