Μαρινάκης για μη κρατικά πανεπιστήμια: Ιστορική μεταρρύθμιση, δεν είχε επιχειρήματα η αντιπολίτευση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας ψηφίστηκε το βράδυ της Παρασκευής ( με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη να κάνει λόγο για ιστορική μεταρρύθμιση.

«Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έκανε το πρώτο μεγάλο αποφασιστικό βήμα για να λειτουργούν παραρτήματα ξένων ΑΕΙ στη χώρα. Περάσαμε από τα λόγια στις πράξεις», είπε ο Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Ο κ. Πιερρακάκης τρεις ημέρες στη Βουλή δεν άφησε τίποτα αναπάντητο. Ήταν συγκλονιστικό αυτό που συνέβη κοινοβουλευτικά. Δεν υπήρχε ούτε ένα επιχείρημα από την άλλη πλευρά που να έχει τη στοιχειώδη λογική», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ερώτηση για την επόμενη μέρα από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά ΑΕΙ, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Η επόμενη μέρα είναι η έναρξη της εφαρμογής με τους πιο αυστηρούς κανόνες. Αυτή τη στιγμή έχουμε 40.000 Έλληνες φοιτητές στο εξωτερικό, περισσότερους από οποιαδήποτε άλλη χώρα στην Ευρώπη. Σκεφτείτε πόσοι μπορούν να επιστρέψουν και πόσες θέσεις εργασίας θα ανοίξουν σε αυτά τα ιδρύματα».

«Θα καταλάβουμε πόσο ιστορική μεταρρύθμιση είναι για τη χώρα μας το χθεσινό νομοσχέδιο, αν ρωτήσουμε πόσο σημαντικό ήταν για την Κύπρο αυτό που συνέβη πριν από κάποια χρόνια, όταν τότε η Ελλάδα έχανε ευκαιρίες από τις πρώτες κυβιστήσεις από τις πολλές που έκανε το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το θέμα», πρόσθεσε.

Ο Παύλος Μαρινάκης επισήμανε ότι θα αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων, καθώς όπως είπε «στο νομοσχέδιο αυτό προβλέπονται 1.5 δισ. ευρώ για τα δημόσια πανεπιστήμια. Το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει την υποβάθμιση των δημοσίων πανεπιστημίων, το οποίο προφανώς δεν διάβασε καν το νομοσχέδιο γιατί 176 άρθρα από τα 205 αναφέρονταν στο δημόσιο πανεπιστήμιο».

Οσον αφορά στον κατώτατο μισθό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «ο κατώτατος μισθός πρέπει να ανέβει και θα ανέβει πάνω από τα 800 ευρώ. Στο τέλος της τετραετίας θα φτάσει τα 950ευρώ».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.