Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Ξέσπασε υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ και ετοιμάζεται για Φερεντσβάρος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

O Oλυμπιακός “ξέσπασε” στην αναμέτρηση με τον ΟΦΗ. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 4-0 των Κρητικών για την 22η αγωνιστική της Stoiximan Super League, με τον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο, αλλά τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στην σουίτα του Καραϊσκάκης, έτοιμο να πιάσει δουλειά.

Ολυμπιακός – ΟΦΗ 4-0: Ξέσπασε υπό το βλέμμα του Μεντιλίμπαρ και ετοιμάζεται για Φερεντσβάρος
Τα πράγματα έγιναν απλά για τον Ολυμπιακό από πολύ νωρίς. Μασούρας (6′) και Ελ Κααμπί (10′) έβαλαν σε θέση οδηγού τους ερυθρόλευκους, που εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των φιλοξενούμενων, με τον Ποντένσε στο 34′ να πετυχαίνει κι άλλο γκολ πριν από το τέλος του πρώτου μέρους. Ο Κώστας Φορτούνης στο 58′ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.

Κάπως έτσι, ο Ολυμπιακός έφτασε τους 44 βαθμούς και είναι στην 4η θέση. Οι ερυθρόλευκοι πλέον συγκεντρώνονται στο πρώτο παιχνίδι απέναντι στην Φερεντσβάρος (15/2, 19:45) για τα playoffs του Conference League, όπου και θα κάνει ντεμπούτο ο Μεντιλίμπαρ.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το τρόπο πολύ δυναμικά και μόλις στο 5′ απείλησε με σουτ του Ποντένσε εκτός περιοχής. Το 1-0 από τους ερυθρόλευκους έγινε στο 6ο λεπτό. Ο Ποντένσε τροφοδότησε τον Μασούρα στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ. Ο Μπάουμαν βγήκε για να απομακρύνει, έδιωξε όμως πάνω στον Μασούρα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κόντρα και σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός διπλασίασε τα τέρματά του, με τον Ελ Κααμπί να επιστρέφει στο σκοράρισμα μετά το Κύπελλο Εθνών Αφρικής. Ο Ροντινέι κράτησε την μπάλα δεξιά, ο Φορτούνης συνεργάστηκε με τον Μασούρα, εκμεταλλεύτηκε τις κόντρες και έκανε το γύρισμα. Γκλάζερ και Γιαννούλης δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Μαροκινός φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν να απειλούν. Στο 25′ ο Φορτούνης και ο Μασούρας συνεργάστηκαν ωραία στα δεξιά, όπου “χτυπούσαν” οι Πειραιώτες, ωστόσο ο αρχηγός των γηπεδούχων δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα κατεύθυνση προς τα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός δεν άφηνε τον ΟΦΗ να ανασάνει και εκμεταλλεύτηκε κάθε λάθος που έκαναν οι Κρητικοί στην άμυνά τους.

Στο 34′ έγινε και το 3-0. Ο Γκαγέγος έκανε το λάθος γύρισμα, με τον Ποντένσε να παίρνει την μπάλα και να πατάει στην περιοχή. Ντρίμπλαρε υπέροχα τον Γιαννούλη και πλάσαρε για να πετύχει το γκολ για τον Ολυμπιακό. Οι γηπεδούχοι μάλιστα θα μπορούσαν να έχουν και τέταρτο τέρμα πριν από το φινάλε του πρώτου μέρους.

Στο 38′ ο Μασούρας ανάγκασε τον Μπάουμαν σε δύσκολη απόδοση, ενώ στο 39′ ένα δυνατό σουτ του Κάρμο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι των Κρητικών. Στο 43′ μάλιστα ο Τσικίνιο είχε και δική του καλή στιγμή, όμως αστόχησε για λίγο. Ο ΟΦΗ στο πρώτο μέρος είχε μόλις δύο τελικές.

Ο Ολυμπιακός δεν έβαλε “φρένο” και μπήκε δυναμικά και στο δεύτερο μέρος. Στο 57′ ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα δεξιά, με τον Ελ Κααμπί να αστοχεί από το πρώτο δοκάρι. Στο 58′ οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ. Ο Τσικίνιο πέρασε την μπάλα στην πλάτη της άμυνας του ΟΦΗ, ο Φορτούνης πέρασε την μπάλα πάνω από τον Μπάουμαν για το 4-0 των ερυθρόλευκων.

Ο ρυθμός έπεσε μετά και το τέταρτο γκολ, με τις δύο ομάδες να προχωρούν σε αλλαγές, ενώ ντεμπούτο έκανε και ο Τζοβάνε Καμπράλ. Μάλιστα, ο ποδοσφαιριστής από το Πράσινο Ακρωτήρι έφτασε και κοντά στο γκολ, όταν δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά στο δεύτερο δοκάρι.

Στο 79′ οι Κρητικοί πλησίασαν στη μείωση, με τον Μπάκιτς να εκτελεί απευθείας φάουλ, αλλά το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη να στέκεται εμπόδιο. Το ματς τελείωσε με καλή στιγμή του Ναβάρο στο 90′ και με κεφαλιά του Γκλάζερ στο 90+2′. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τον Ολυμπιακό να πανηγυρίζει ευρεία νίκη και να ετοιμάζεται για το ματς του Conference League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Μπιανκόν, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε (71′ Ιμπόρα), Τσικίνιο, Φορτούνης (62′ Καμπράλ), Μασούρας (77′ Ναβάρο), Ποντένσε (46′ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (61′ Γιόβετιτς).
ΟΦΗ: Μπάουμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Γιαννούλης (46′ Τοράρινσον), Αμπάντα, Γκλάζερ, Γκαγέγος (46′ Μοσκέρα), Μπάκιτς, Μπάκου (81′ Ριέρα), Αποστολάκης (62′ Χιμένεθ), Ισέκα (62′ Φελίπε)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.