Μεγάλη επιτυχία για την πατρινή Νόρα Δράκου – Εξασφάλισε τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Νόρα Δράκου σφράγισε το «εισιτήριο» για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Ντόχα στο αγώνισμα των 50 μ. ύπτιο.

Η σπουδαία 31χρονη κολυμβήτρια αγωνίστηκε στην 6η και τελευταία σειρά, στην οποία τερμάτισε στην τρίτη θέση για να προκριθεί με τον 5ο καλύτερο χρόνο 28.09 στα ημιτελικά του αγωνίσματος.

Η Δράκου είναι η κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ 27.87, το οποίο σημείωσε πέρυσι, ενώ βρίσκεται σταθερά στους ημιτελικούς των δύο τελευταίων Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, αυτών της Βουδαπέστης το 2022 και της Φουκουόκα το 2023.

Στο μεταξύ η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στον τελικό των 100μ. μικτής ομαδικής και ταυτοχρόνως εξασφάλισε και την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Ο Απόστολος Χρήστου στο ύπτιο, ο Γιώργος Ασπουγαλής στο πρόσθιο, η Άννα Ντουντουνάκη στην πεταλούδα και η Νόρα Δράκου στο ελεύθερο τερμάτισαν στην τρίτη θέση της 4ης προκριματικής σειρά και με τον 4ο καλύτερο χρόνο 3:46.54 προκρίθηκαν στον τελικό του αγωνίσματος.

Η εμφάνιση των τεσσάρων κολυμβητών μας έδωσε την πρόκριση και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ανοίγοντας δύο ακόμα θέσεις, αφού Δράκου και Ασπουγαλής δεν είχαν προκριθεί από τα ατομικά τους αγωνίσματα. Ωστόσο, οι προκρίσεις αυτές δεν είναι ονομαστικές.

Οι δηλώσεις της Ελληνίδας πρωταθλήτριας: «Είναι ένα παγκόσμιο ευκαιριών γιατί υπάρχουν πολλές απουσίες και πολλοί αθλητές δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι. Οπότε θέλω για μια φορά στην καριέρα μου να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία γιατί τόσες φορές μου έχουν δοθεί ευκαιρίες που δεν τις αξιοποίησα. Σήμερα το πρωί η κούρσα μου μου έδειξε ότι μάλλον θα την εκμεταλλευτώ την ευκαιρία».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.