Ερντογάν για επίσκεψη στην Αθήνα: Στόχος η ενδυνάμωση των σχέσεων με τους γείτονες μας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναφέρθηκε και στην αυριανή (07.12.2023) επίσκεψη του στην Αθήνα.

“Αύριο πηγαίνουμε στην Ελλάδα, και μετά θα επισκεφθούμε την Ουγγαρία στις 18 Δεκεμβρίου. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε και να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις και τη συνεργασία μας με τις χώρες της περιοχής, αρχής γενομένης από τους γείτονες μας”, είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επίσκεψη του στην Αθήνα.

Και συνέχισε: “Κάθε πρόοδος που κάνει η χώρα μας στον πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό τομέα στις διμερείς σχέσεις της, μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στον Τουρκικό Αιώνα. Βαδίζουμε αποφασιστικά προς τους στόχους που έχουμε θέσει, τόσο σε εγχώριο, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μας σε κάθε πολίτη που υποστηρίζει το όραμά μας για τον αιώνα της Τουρκίας. Λύνουμε ένα προς ένα τα προβλήματα της καθημερινότητας… Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι πίσω μας. Ελπίζουμε να γίνουμε καλύτεροι από εδώ και πέρα”.

Υπενθυμίζουμε ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, λίγο πριν από τη μεγάλη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε ότι προσβλέπει σε μια νέα σελίδα στη βάση της «αρχής win win (καζάν – καζάν)».

Συνέχισε, λέγοντας, πως «ποτέ δεν είδαμε τη γειτονική Ελλάδα ως εχθρό ή αντίπαλο… Λέω συχνά πως πιστεύουμε ότι δεν έχουμε προβλήματα με τους γείτονές μας και ειδικά με την Ελλάδα που δεν μπορούν να ξεπεραστούν. Νομίζω ότι αυτό που άλλαξε πρόσφατα είναι ότι η ελληνική πλευρά έχει αναθεωρήσει την οπτική της απέναντί μας και άρχισε να κατανοεί ότι είμαστε ένα έθνος που δεν θα αρνηθεί ποτέ τη χείρα φιλίας που θα του απλωθεί».

«Πιστεύω ότι ο κύριος Μητσοτάκης αυτό το αντιλαμβάνεται και βλέπει ότι ειλικρινά επιθυμούμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και να προχωρήσουμε περαιτέρω τις σχέσεις μας. Παρατηρώ επίσης στον ίδιο μια προσέγγιση παρόμοια με τη δική μας και αυτό είναι ευχάριστο».

Σε ερώτηση τι θα πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη συνάντησή του στην Αθήνα απάντησε: «Θα του πω το εξής: Κυριάκο φίλε μου, δεν σας απειλούμε αν δεν μας απειλήσετε. Ας ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μεταξύ των δυο χωρών μας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.