Νάπολι – Ίντερ 0-3: Εκπόρθησε το “Μαραντόνα” και απολαμβάνει ξανά τη μοναξιά της κορυφής

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αν η Ίντερ επιζητούσε ένα ματς για να κάνει δήλωση τίτλου με τον πλέον εκκωφαντικό τρόπο, τότε δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο από αυτό απέναντι στην Νάπολι στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Serie A.

Απέναντι στην πρωταθλήτρια Ιταλίας και στο άκρως αφιλόξενο για εκείνη “Ντιέγκο Μαραντόνα” η ομάδα του Σιμόνε Ιντζάγκι θριάμβευσε με 3-0 πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση και ανέβηκε ξανά μόνη στην κορυφή με +2 επί της Γιουβέντους, στέλνοντας μήνυμα πως είναι το φαβορί για να κόψει πρώτη το νήμα και να ράψει το δεύτερο αστέρι στη φανέλα της στο τέλος της σεζόν με την κατάκτηση του 20ου σκουντέτο της ιστορίας της.

Ο Χακάν Τσαλχάνογλου με δυνατό σουτ εκτός περιοχής στο 44′, ο Νικολό Μπαρέλα με εντυπωσιακή σόλο ενέργεια στο 62′ και ο Μάρκους Τουράμ με ένα απλό ακούμπημα της μπάλας στο 85’΄από πάσα-όνειρο του Κουαδράδο υπέγραψαν την εμφατική νίκη των νερατζούρι, που μετρούν πλέον 11 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα στην εκκίνηση του φετινού Καμπιονάτο.

Σημειώνεται πως η Ίντερ είναι η ομάδα με τον μεγαλύτερο αριθμό νικών (6) και το μικρότερο παθητικό γκολ (2) σε εκτός έδρας παιχνίδια στα πέντε κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με την Νάπολι στον αντίποδα να μετράει τέσσερις ήττες στα πρώτα επτά εντός έδρας παιχνίδια της στη φετινή Serie A και να ισοφαρίζει το δεύτερο χειρότερο ρεκόρ της (το 1997-98 είχε πέντε ήττες).

Το ματς
Αν και οι δύο ομάδες προέρχονταν από δύσκολα εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια μεσοβδόμαδα (με Ρεάλ η Νάπολι, με Μπενφίκα η Ίντερ) και υπήρχε κούραση, το πρώτο μέρος του μεταξύ τους αγώνα τις βρήκε αμφότερες να παίζουν σε υψηλό τέμπο και να έχουν αρκετές τελικές.

Η Νάπολι είχε περισσότερες, με καλύτερη τη βολίδα του Έλμας στο 3′ που σταμάτησε ο Ζόμερ και το εξαιρετικό σουτ του Πολιτάνο που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι των νερατζούρι στο 35′, με την Ίντερ να είναι όμως πιο αποτελεσματική και να το δείχνει στο 44′, με τον Μπαρέλα να στρώνει τη μπάλα στον Τσαλχάνογλο και τον αρχηγό της εθνικής Τουρκίας να εκτελεί τον Μέρετ με ένα άπιαστο ξερό σουτ εκτός περιοχής.

Το γκολ αυτό άλλαξε τις ισορροπίες, με την Ίντερ να παίρνει τα ηνία, αγωνιστικά και ψυχολογικά στο δεύτερο μέρος, και την Νάπολι να αδυνατεί να αντιδράσει. Η φάση του 58ου λεπτού με την σωτήρια επέμβαση του Ζόμερ στο σουτ του Κβαρατσχέλια ήταν κομβική για την εξέλιξη, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 για την Ίντερ, με τον Μαρτίνες να σερβίρει και τον Μπαρέλα να εκθέτει την άμυνα των παρτενοπέι πριν νικήσει τον Μέρετ με το πρώτο φετινό του γκολ στο πρωτάθλημα.

Το τελευταίο ημίωρο βρήκε την Νάπολι να παραδίδει πνεύμα και την Ίντερ να ελέγχει πλήρως το ματς, για να δώσει μάλιστα διαστάσεις θριάμβου στην επιτυχία της στον ιταλικό νότο με ένα τρίτο γκολ στο 85ο λεπτό, όπου ο Κουαδράδο έβγαλε μία πάσα πάρε-βάλε στον Τουράμ και ο Γάλλος διεθνής φορ δεν δυσκολεύτηκε να την προωθήσει στα δίχτυα για να μεγαλώσει το μαρτύριο της ομάδας του Βάλτερ Ματσάρι.

ΝΑΠΟΛΙ: Μέρετ, Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Έστιγκαρντ, Νατάν (87′ Τζερμπίν), Έλμας (75′ Λίντστρεμ), Λομπότκα (75′ Ζιελίνσκι), Ανγκισά, Πολιτάνο (68′ Ρασπαντόρι), Όσιμεν, Κβαρατσχέλια
ΙΝΤΕΡ: Ζόμερ, Νταρμιάν (86′ Μπίσεκ), Ντε Φράι (18′ Αουγκούστο), Ατσέρμπι, Ντάμφρις (77′ Κουαδράδο), Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικίταριαν (77′ Φρατέζι), Ντιμάρκο, Τουράμ (86′ Αρναούτοβιτς), Μαρτίνες

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής
Μόντσα – Γιουβέντους 1-2 (90+2′ Β. Καρμπόνι / 12′ Ραμπιό, 90+4′ Γκάτι)
Τζένοα – Έμπολι 1-1 (37′ Μαλινόβσκι / 67′ Καντσελιέρι)
Λάτσιο – Κάλιαρι 1-0 (8′ Πέδρο)
Μίλαν – Φροζινόνε 3-1 (43′ Γιόβιτς, 50′ Πούλισικ, 74′ Τομόρι / 82′ Μπρεσιανίνι)
Λέτσε – Μπολόνια 1-1 (90+10′ Πίκολι / 68′ Λυκογιάννης)
Φιορεντίνα – Σαλερνιτάνα 3-0 (6′ πεν. Μπελτράν, 18′ Σοτίλ, 56′ Μποναβεντούρα)
Ουντινέζε – Βερόνα 3-3 (16′ Καμπασέλε, 30′ 72′ Λούκα / 37′ πεν. Τζούριτς, 61′ Ενγκόνγκ, 90+7′ Χένρι)
Σασουόλο – Ρόμα 1-2 (25′ Ενρίκε / 76′ πεν. Ντιμπάλα, 82′ Κρίστενσεν)
Νάπολι – Ίντερ 0-3 (44′ Τσαλχάνογλου, 62′ Μπαρέλα, 85′ Τουράμ)
04/12 21:45 Τορίνο – Αταλάντα

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.