Άγιαξ – ΑΕΚ 3-1: Την πλήγωσαν τα ατομικά λάθη και ο Άκπομ, το ευρωπαϊκό ταξίδι τελείωσε

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ΑΕΚ πήγε λειψή στο Άμστερνταμ για τον “τελικό” του Conference League και έδωσε μια γενναία μάχη αλλά δεν τα κατάφερε, καθώς ηττήθηκε 3-1 από τον Άγιαξ. Ο Αίαντας τερμάτισε τρίτος και η Ένωση έμεινε εκτός Ευρώπης. Ο Άκπομ πέτυχε δύο γκολ για την ομάδα του Φαν Σιπ, ένα ο Τέιλορ, με τον Λιβάι Γκαρσία να ισοφαρίζει προσωρινά.

Οι Ολλανδοί άνοιξαν το σκορ στο πέμπτο λεπτό. Ο Χλίνσον εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά και Άκπομ από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα προ κενής εστίας.

Η ΑΕΚ ισοφάρισε έξι λεπτά μετά. Ο Ελίασον εκτέλεσε το φάουλ από τα δεξιά και ο Γκαρσία με μια ωραία γυριστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άγιαξ δεν άργησε να ανακτήσει το προβάδισμα στο σκορ. Ο Χάτο πήρε μια κόντρα και ο Τέιλορ με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση πάλεψε για να ισοφαρίσει, όμως ο Άγιαξ ήταν αυτό που βρήκε το γκολ ξανά με τον Άκπομ. Ο Μάρτα τον τροφοδότησε μέσα στην περιοχή και ο Άγγλος φορ έπιασε ένα αδύναμο σουτ, όμως ο Αθανασιάδης έκανε λάθος υπολογισμούς και η μπάλα κατάληξε στα δίχτυα.

Η ΑΕΚ είχε στα πόδια της την μπάλα και πάλεψε για την ισοφάριση, όμως ο Άγιαξ βρήκε τρεις φορές εκτεθειμένη την άμυνα της ΑΕΚ με τον Άκπομ, αλλά ο Αθανασιάδης επενέβη και στις τρεις, κρατώντας το 3-1 μέχρι το τέλος.

Έτσι παρέταξαν τις ομάδες οι δύο προπονητές

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με όλα τα επιθετικά του όπλα. Στην κορυφή έπαιξαν ο Τσούμπερ με τον Λιβάι Γκαρσία, ενώ στα άκρα έπαιξαν οι Ελίασον και Άμραμπατ που άλλαζαν πλευρές κατά τη διάρκεια του αγώνα. Στον άξονα μπροστά στον Σιμάνσκι ήταν ο Μάνταλος.

Ο Φαν Σιπ παρέταξε τον Αίαντα με διάταξη 4-3-3. Ο Μπρόμπεϊ έπαιξε στην κορυφή και στις πτέρυγες ο Άκπομ (πρώην φορ του ΠΑΟΚ) και ο Φορμπς.

Ο Άγιαξ την πλήγωσε δις, ο Γκαρσία σκόραρε με κεφαλιά

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες μπήκαν η μια στην άλλη με διάθεση να πάρουν την μπάλα στα πόδια τους και να προσπαθήσουν να απειλήσουν τις δύο εστίες.

Το πρώτο γκολ δεν άργησε να έρθει, με τον Άκπομ να ανοίγει το σκορ στο 5′ μετά από την γκάφα του Αθανασιάδη. Ο κίπερ της Ένωσης αντέδρασε σωστά δευτερόλεπτα πριν όταν ο Βίντα άθελά του πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας και παραχώρησε το κόρνερ με το οποίο ο Αίαντας προηγήθηκε.

Ακολούθως και η ΑΕΚ στην πρώτη τελική της ισοφάρισε με την ωραία κεφαλιά του Λιβάι Γκαρσία στο 11′. Μάλιστα στο 18′ έφτασε πολύ κοντά στο να κάνει την ανατροπή. Ο Ρότα με υπέροχη ατομική ενέργεια απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του και έστρωσε στον Τσούμπερ μέσα στην περιοχή. Το ωραίο σουτ του Ελβετού είχε απάντηση από τον Ράμαι.

Δύο λεπτά μετά ο Άγιαξ ανέκτησε το προβάδισμα στο σκορ με το ωραίο σουτ του Τέιλορ μέσα στην περιοχή, μετά από πάσα του Χάτο, ο οποίος πήρε μια κόντρα από τον Σιμάνσκι.

Στο 34′ ο Μπρόμπεϊ εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αθανασιάδης βγήκε γρήγορα και τον σταμάτησε, ενώ στο 39′ το σουτ του Άμραμπατ μέσα από την περιοχή δεν δυσκόλεψε τον Ράμαι. Το ίδιο και η εκτέλεση φάουλ του Σόσα στο 45+3′, με τον Αθανασιάδη να μπλοκάρει εύκολα και το 2-1 να μένει μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο Άκπομ έβαλε τη χαριστική βολή

Η Ένωση μπήκε πιο δυνατά στο δεύτερο μέρος και απείλησε πρώτη με το σουτ του Τσούμπερ από τη γωνία της περιοχής το οποίο πέρασε άουτ, ενώ στο 51′ το σουτ που επιχείρησε ο Ελίασον δεν δυσκόλεψε καθόλου τον Ράμαι.

Αντίθετα ο Άγιαξ βρήκε και τρίτο γκολ με τον Άκπομ, σε μια φάση που ο Γιώργος Αθανασιάδης φάνηκε να την ήλεγχε, όμως δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ.

Η ΑΕΚ, μη έχοντας άλλα περιθώρια, πήρε την μπάλα στα πόδια της και προσπάθησε να σκοράρει. Στο 63′ ο Λιβάι Γκαρσία εκτέλεσε μέσα από την περιοχή μετά από στρώσιμο του Βίντα, αλλά η προσπάθειά του πέρασε άουτ. Τέσσερα λεπτά μετά ο Άγιαξ έφτασε κοντά στο να σκοράρει με τον Άκπομ. Ο Άγγλος φορ βγήκε τετ-α-τετ με τον Αθανασιάδη που τον σταμάτησε και στην εξέλιξη της φάσης έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Στα λεπτά που απέμειναν δεν άλλαξε κάτι στο ματς, με το 3-1 να μένει μέχρι το τέλος.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άγιαξ: Ραμάι, Ρενσχ, Σούταλο, Χάτο, Σόσα, Ταχίροβιτς, Χλίνσον, Τέιλορ, Άκπομ, Φορμπς, Μπρόμπεϊ.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Ελίασον, Άμραμπατ, Τσούμπερ, Γκαρσία.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.