Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα 5-2: Καταιγιστικός στο ντεμπούτο του Καρβαλιάλ, συνεχίζει το ευρωπαϊκό ταξίδι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Ολυμπιακός ήταν καταιγιστικός στο ντεμπούτο του Κάρλος Καρβαλιάλ στον ερυθρόλευκο πάγκο και συνεχίζουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι. Οι ερυθρόλευκοι επικράτησαν 5-2 της Μπάτσκα Τόπολα για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League.

Έτσι, την Δευτέρα (18/12, 15:00) θα μπουν στην κληρωτίδα για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Conference League, όπου θα αντιμετωπίσουν μία ομάδα εκ των δεύτερων της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ στο 21ο λεπτό με τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί. Ο Ντάνιελ Ποντένσε απλοποίησε την υπόθεση με δύο όμορφα γκολ στο 40′ και στο 42′. Στο 46′ έγινε το 4-0 με αυτογκόλ του Ίλιτς, έπειτα από κεφαλιά του Ρέτσου, με τους Τζάκοβατς (48′) και Τσίρκοβιτς (60′) να μειώνουν. Οι Σέρβοι από το 60′ αγωνίζονταν με δέκα παίκτες και οι Πειραιώτες ανέβασαν περαιτέρω τον δείκτη του σκορ με τον Αραμπί στο 67′.

Οι ερυθρόλευκοι που τερμάτισαν στην 3η θέση του γκρουπ με επτά βαθμούς θα δώσουν το επόμενο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι στις 15 Φεβρουαρίου στο Γεώργιος Καραϊσκάκης, με τη ρεβάνς για τα μπαράζ της φάσης των 16 του Conference League να διεξάγεται 22 του μήνα.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή από τα πρώτα λεπτά, ενώ φρόντιζε να διατηρεί την κυριαρχία του χάρη στο ψηλό πρεσάρισμα στους ποδοσφαιριστές της Μπάτσκα Τόπολα. Στην πρώτη τελική που δημιούργησε κατάφερε να μπει μπροστά στο σκορ. Ο Ροντινέι έκανε το γέμισμα από τα δεξιά, με τον Ελ Κααμπί να παίρνει την κεφαλιά μπροστά από τον τερματοφύλακα και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα στο 21ο λεπτό.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να απειλούν πότε με τον Φορτούνη (23′), πότε με τον Ποντένσε (28′). Στο 36ο λεπτό ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά βρήκε ξανά δίχτυα, ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε, με τον βοηθό να σηκώνει το σημαιάκι του για οφσάιντ, απόφαση που επιβεβαίωσε το VAR.

Όμως, οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους στο 40′. Ο Ποντένσε έφερε την μπάλα στο αριστερό μέσα από την περιοχή και με υπέροχο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0. Η διαδικασία για τον Ολυμπιακό έγινε ακόμη πιο απλή δύο λεπτά αργότερα, με τον Πορτογάλο μεσοεπιθετικό να πετυχαίνει ένα ακόμη υπέροχο τέρμα. Ο Φορτούνης τροφοδότησε τον Ποντένσε στα αριστερά εκτός της περιοχής, αυτή τη φορά σούταρε με το δεξί και έκανε το 3-0.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με γκολ στο δεύτερο μέρος. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη από τα δεξιά, ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, στη συνέχεια στον τερματοφύλακα Ίλιτς και κατέληξε στα δίχτυα.

Αμέσως μετά, στο 48′ η Τόπολα μείωσε με τον Τζάκοβατς, έπειτα από λάθος του Ορτέγκα. Στο 57′ ο Πασχαλάκης δοκίμασε τα αντανακλαστικά του, μετά από κεφαλιά του Σος μέσα στην περιοχή.

Στο 60ο λεπτό οι Σέρβοι έμειναν με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής του Κούβελιτς, όμως δευτερόλεπτα αργότερα έκαναν το 4-2. Ο Τσίρκοβιτς έφυγε στην αντεπίθεση, πίσω από τη μεσαία γραμμή, πάτησε με ωραία κούρσα στην περιοχή και πλάσαρε πάνω από τον Πασχαλάκη.

Ο Ολυμπιακός, όμως, ο οποίος είχε και την αριθμητική υπεροχή, δεν σταμάτησε στα τέσσερα γκολ. Στο 67′ ανέβασε περαιτέρω τον δείκτη του σκορ. Ο Έσε έκανε το γύρισμα προς τον Φορτούνη, ο οποίος από τα δεξιά έκανε κάτι σαν σουτ, με τον Αραμπί να βάζει απλά το πόδι του και ψύχραιμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, ο Ολυμπιακός είχε ευκαιρίες και για έκτο γκολ, με τον Ελ Αραμπί να είναι ιδιαίτερα δραστήριος. Μάλιστα, ντεμπούτο έκανε και ο Ομάρ Ρίτσαρντς. Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τους ερυθρόλευκους να επικρατούν 5-2.

  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε (73′ Καρβαλιό), Καμαρά (86′ Ρίτσαρντς), Ποντένσε, Μασούρας (64′ Μπιέλ), Φορτούνης (73′ Αλεξανδρόπουλος), Ελ Κααμπί (64′ Ελ Αραμπί)
  • ΜΠΑΤΣΚΑ ΤΟΠΟΛΑ: Ίλιτς, Κρστιτς, Στόγιτς, Κάλουσιτς (87′ Βλαλούκιν), Πέτροβιτς (55′ Σος), Τσβέτκοβιτς, Ράντιν (55′ Βούλιτς), Κούβελιτς, Μπάκοβατς, Μιλοβάνοβιτς (55′ Ράκονιατς), Τσίρκοβιτς (72′ Στάνιτς)
Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.