Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Συνεχίζεται το σφυροκόπημα της Γάζας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Περισσότερους από 2.500 στόχους από χερσαίες, αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι έπληξαν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις από την έναρξη της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας πριν από μια εβδομάδα.

Oι επίγειες δυνάμεις οδήγησαν επίσης αεροσκάφη να χτυπήσουν υποδομές της Χαμάς, χώρους αποθήκευσης όπλων, θέσεις παρατήρησης και κέντρα διοίκησης.

Είκοσι ένα μέλη από την ίδια οικογένεια Παλαιστινίων σκοτώθηκαν σε ισραηλινές επιθέσεις που είχαν ως στόχο τη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις υποστηρίζουν επίσης ότι σκότωσαν ένα στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους και συνέλαβαν 36 καταζητούμενους Παλαιστίνιους, συμπεριλαμβανομένων 18 μελών της Χαμάς, κατά τη διάρκεια ολονύχτιων επιδρομών στη Δυτική Όχθη. Οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν εισέλθει στο χωριό Abu Dis, στα περίχωρα της Ιερουσαλήμ, για να συλλάβουν τον Nabil Halabia, έναν Παλαιστίνιο που συνδέεται με το τζιχαντιστικό κίνημα του Ισλαμικού Κράτους.

Υποστηρίζουν ότι από τη στιγμή που απελευθερώθηκε ο Halabia τον Ιούλιο, «στρατολόγησε μια ομάδα, αγόρασε όπλα και πραγματοποίησε μια επίθεση με πυροβολισμούς κατά των δυνάμεων των IDF στην περιοχή». «Όταν οι δυνάμεις έφτασαν για να τον συλλάβουν, ο τρομοκράτης άνοιξε πυρ και κατά την ανταλλαγή πυρών, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε», λένε οι IDF, προσθέτοντας ότι τα στρατεύματα κατέλαβαν το αυτοσχέδιο υποπολυβόλο του Halabia.

Στρατεύματα επιχείρησαν επίσης στις πόλεις Τζενίν και Χεβρώνα της Δυτικής Όχθης, ενώ αναφέρθηκαν κάποιες συγκρούσεις. Από τις 7 Οκτωβρίου, τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν συλλάβει 1.350 καταζητούμενους Παλαιστίνιους σε όλη τη Δυτική Όχθη, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 850 που συνδέονται με τη Χαμάς.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.