Άρσεναλ – Λανς 6-0: Κανονιέρηδες από άλλον πλανήτη, καθάρισαν πρόκριση και πρωτιά με πάρτι στο Εμιρέιτς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Άρσεναλ μετέτρεψαν σε πάρτι την αναμέτρηση με τη Λανς, καθώς επικράτησαν 6-0, πετυχαίνοντας πέντε στο πρώτο 45 λεπτο,τα τέσσερα εκ των οποίων σε διάστημα 15 λεπτών. Ο Ζορζίνιο έβαλε το κερασάκι στην τούρτα στο 86′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι. Έτσι η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα καθάρισε με την πρόκριση και την πρωτιά στους “16” του Champions League, παίρνοντας μαζί της και την Αϊντχόφεν ως δεύτερη.

Η Λανς από την άλλη θα μονομαχήσει με τη Σεβίλλη στη Γαλλία την τελευταία αγωνιστική για το εισιτήριο του Europa League, παίζοντας για δύο αποτελέσματα.

Το ματς
Η Άρσεναλ έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις της, καθώς άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό. Ο Τομιγιάσου έκανε το γέμισμα, η γαλλική άμυνα δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ζεσούς με κεφαλιά βρήκε τον Χάβερτς ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Το δεύτερο γκολ ήρθε στο 21ο λεπτό με υπέροχη ατομική ενέργεια και πλασέ του Ζεσούς. Δύο λεπτά μετά ο Μαρτινέλι έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Σαμπά έκανε την επέμβαση, αλλά έστειλε την μπάλα πάνω στον Σακά, ο οποίος από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ό,τι δεν έκανε στο 23′ το έκανε στο 27′ ο Μαρτινέλι, ο οποίος με ένα υπέροχο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το πέμπτο (και τελευταίο στο πρώτο μέρος) γκολ των Λονδρέζων σημείωσε ο Έντεγκααρντ στο 45+2′ μετά από ωραίσ έντρα του Τομιγιάσου.

Οι Γάλλοι είχαν την ευκαιρία να μειώσουν στο σκορ στο 40ο λεπτό, όμως η προσπάθεια του Μεδίνα σταμάτησε στο δοκάρι. Στο δεύτερο 45λεπτο λίγα αξιοσημειώτα πράγματα συνέβησαν μέχρι και το 85ο λεπτό.

Ο Μαρτινέλι κέρδισε πέναλτι σε αγκωνιά του Χουσάνοφ, ο οποίος αποβλήθηκε με κόκκινη. Ο Ζορζίνιο ανέλαβε την εκτέλεση και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Ράγια, Τομιγιάσου, Σαλιμπά, Μαγκαλάες, Ζιντσένκο, Έντεγκααρντ, Ράις, Χάβερτς, Σακά, Ζεσούς, Μαρτινέλι

Λανς: Σαμπά, Γκραντίτ, Ντάνσο, Μεδίνα, Φρανκόφσκι, Μεντί, Σαμέντ, Χαϊντάρα, Σοτοκά, Γουαχί, Φουλτζίνι

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο

Σεβίλλη – Αϊντχόφεν 2-3 (24′ Ράμος, 47′ Εν Νεσιρί / 68′ Σαϊμπαρί, 81′ αυτ. Γκούντελ, 90+3′ Πέπι)
Άρσεναλ – Λανς 6-0 (13′, Χάβερτς, 21′, Ζεσούς, 23′ Σακά, 27′ Μαρτινέλι, 45+1′ Έντεγκαρντ, 86′ πεν. Ζορζίνιο)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.