Βοιωτία: «Να μην ξαναδεί τον ήλιο – Γιατί σκότωσε το παιδί μου;» – Ξέσπασε η μητέρα του 17χρονου για τον αστυνομικό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απογοητευμένοι και οργισμένοι εμφανίζονται οι συγγενείς του 17χρονου στη Βοιωτία, μετά την γνωστοποίηση της είδησης ότι ο κατηγορούμενος αστυνομικός αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, μετά την απολογία του.

Η μητέρα του 17χρονου Χρήστου, που έπεσε νεκρός από το όπλο του αστυνομικού, άρχισε να κλαίει μην μπορώντας να πιστέψει αυτή την εξέλιξη. Η κυρία Τασία ξέσπασε μιλώντας στην εκπομπή TLive στον Alpha. «Γιατί αυτό; Γιατί αφέθηκε ελεύθερος ο δολοφόνος αστυνομικός του παιδιού μου;».

«Αυτός ο άνθρωπος, θα του άρεσε να το κάνουν στο παιδί του; Να το σκοτώσουν; Γιατί το έκανε αυτό στο παιδί μου; Ένα παιδί αγνό, καλό, πονόψυχο. Ήταν δουλευταράς, δούλευε και πήγαινε σχολείο. Γιατί; Γιατί δεν έβαζε το όπλο στο κεφάλι του να σκοτώσει τον εαυτό του; Να τον σκοτώσουν θέλω… γιατί είμαι χαροκαμένη. Είμαι μια μάνα με έναν γιο. Ποιος θα μου τον φέρει πίσω; Δεν θέλω να ξαναβγεί στην κοινωνία, να μην ξαναδεί τον ήλιο. Θέλω να μου πείτε, γιατί συμβαίνει αυτό σε εμένα. Το δικό μου παιδί βρήκε να σκοτώσει; Δεν τον ήξεραν τι παιδί ήταν; Μου έφαγε το παιδί, 17 χρονών παλικαράκι», τόνισε η χαροκαμένη μάνα.

Ελεύθερος ο αστυνομικός για τη μοιραία καταδίωξη – Τι υποστήριξε στην απολογία του

Νωρίτερα, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του ο αστυνομικός, που κατηγορείται για τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου, ύστερα από καταδίωξη στη Βοιωτία. Του επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ίδια εκπομπή, ο αστυνομικός υποστήριξε στην απολογία του, μεταξύ άλλων, ότι: «Κινήθηκα προς την πλευρά της πόρτας του οδηγού φωνάζοντας δυνατά “αστυνομία”, “σβήστε το”, “κατέβα κάτω”, “σταμάτα” χωρίς να έχω ακόμα βγάλει από τη θήκη του το όπλο μου. Όταν ο οδηγός αγνόησε τις σαφείς εντολές μου αναγκάστηκα, επειδή το όχημα ήταν εγκλωβισμένο και ήταν η μοναδική μου ευκαιρία να τον ακινητοποιήσω, καθώς έδειχνε διάθεση να διαφύγει πάλι, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή μου, αφού θα μπορούσε ο οδηγός να είναι ένοπλος και να με πυροβολήσει, να κινηθώ από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου, χωρίς να κρατάω όπλο αρχικά, να χτυπήσω με το χέρι μου το τζάμι της πόρτας του οδηγού, απαιτώντας για άλλη μια φορά να σβήσει τη μηχανή, να ανοίξει την πόρτα και να εξέλθει του αυτοκινήτου».

Περιγράφοντας στη συνέχεια τα όσα συνέβησαν, ο αστυνομικός φέρεται να είπε στην απολογία του: «Όταν και για δεύτερη φορά ο οδηγός του ύποπτου οχήματος αδιαφόρησε για τις εντολές μου, (όπως ακούγεται στο βίντεο ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ενώ ακούγονται οι εντολές μου, παράλληλα ακούγεται να είναι αναμμένη η μηχανή του ύποπτου αυτοκινήτου και μάλιστα ακούγονται μαρσαρίσματα) και επειδή δεν μπορούσα να δω πόσα άτομα ήταν μέσα στο αυτοκίνητο, αφού παρά τα φώτα τα τζάμια ήταν κατάμαυρα και δεν έβλεπα τίποτα, έβγαλα το υπηρεσιακό μου όπλο από τη θήκη, το οποίο δεν έχει ασφάλεια, με το δεξί μου χέρι, το όπλισα και συνέχισα να φωνάζω στον οδηγό να βγει έξω και να σβήσει τη μηχανή. Μετά από αρκετά δευτερόλεπτα, δεν μπορώ να υπολογίσω πόσα ακριβώς λόγω και της έντασης των στιγμών, με το αριστερό μου χέρι άνοιξα την πόρτα του οδηγού και για πρώτη φορά είδα, όσο μπορούσα να δω μέσα στο σκοτάδι, ότι στη θέση του οδηγού ήταν ένας άντρας που εκείνη τη στιγμή δεν μπορούσα να υπολογίσω την ηλικία του, ούτε τη σωματική του διάπλαση, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα, κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο κατά την οποία στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο με μεγάλη λάμα. Στη δε ανοιχτή θήκη της πόρτας του συνοδηγού βρέθηκε ένα κατσαβίδι…».

Αναφερόμενος στην στιγμή του πυροβολισμού του 17χρονου, ο αστυνομικός φέρεται να είπε: «Με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξί ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο, αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει αυτού. Σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός-σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι, που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αειμνήστου μέσα στο αυτοκίνητο, ενώ συγχρόνως συνέχισα να τον τραβώ από τον ώμο για να τον βγάλω έξω, σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι, εκείνος πιθανότατα από φόβο, λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του, έκανε τη μοιραία κίνηση, με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι του μπροστά στην κάννη, απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η βίαιη κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης χωρίς ποτέ εγώ να την πατήσω».

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.