ΣΥΡΙΖΑ: Στόχο τις ευρωεκλογές θέτει ο Στ. Κασσελάκης – Εν αναμονή της πανελλαδικής συνδιάσκεψης της ομάδας Αχτσιόγλου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με ορίζοντα τις ευρωεκλογές και φόντο τις δημοσκοπήσεις που καταγράφουν αλλαγές στη δυναμική των κομμάτων, εντείνονται οι εσωκομματικές ζυμώσεις και διαβουλεύσεις στην αντιπολίτευση. Επιχείρηση επανεκκίνησης στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μετά τις ανεξαρτητοποιήσεις και τις επαπειλούμενες αποχωρήσεις, ενώ στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ συνεδριάζει την Κυριακή (19/11) η Κεντρική Επιτροπή.

Ιδιαίτερη κρίσιμη είναι η Κυριακή για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. «Εάν θα μπορούσα να περιγράψω σχεδόν επιγραμματικά την κατάσταση που διαμορφώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ με την ομάδα των «6+6» και την Έφη Αχτσιόγλου, είναι ότι ο «γάμος» των δύο πλευρών υπό την ηγεσία Κασσελάκη, παρουσιάζει πολλά προβλήματα και είναι δύσκολο να διαρκέσει. Το διαζύγιο μοιάζει πολύ πιθανό» αναφέρει ο πολιτικός δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Γιώργος Παντελάκης.

Το πρωί της Κυριακής, αρχίζει η διαδικτυακή συνεδρίαση των μελών και στελεχών κοντά στην Έφη Αχτσιόγλου και αναμένεται ιδιαίτερα αυξημένη συμμετοχή, σύμφωνα με το ρεπορτάζ. Πρόκειται να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις – εάν θα συνεχίσουν ή θα αποχωρήσουν – ενώ η ομάδα τους αριθμεί επτά βουλευτές.

Ωστόσο, τα δεδομένα διαφοροποιούνται σε σχέση με την αποχώρηση της «Ομπρέλας» με τους δύο βουλευτές, ακριβώς λόγω του αριθμού των επτά βουλευτών των «6+6». Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα έχουν υπάρξει ενωτικές κινήσεις από στελέχη για να δημιουργηθούν «γέφυρες» ανάμεσα στις δύο πλευρές και από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε αρκετές συναντήσεις, την ώρα που όλα τα ενδεχόμενα είναι «στο τραπέζι». Ο Στέφανος Κασσελάκης πάντως και στη συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ, επέλεξε, σε αντίθεση με τις πολύ σκληρές αναφορές του έναντι της «Ομπρέλας», να κρατήσει χαμηλούς τόνους.

Το Σάββατο, με κείμενό τους, ανακοίνωσαν αποχώρησή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ, 26 μέλη της Οργάνωσης Μελών Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων Αττικής.

https://www.ertnews.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.