Eλεύθερος ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου στη Βοιωτία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο αστυνομικός που κστηγορείται ότι πυροβόλησε και σκότωσε τον 17χρονο στη Βοιωτία, μετά την απολογία του.

Ισχυρίζεται πως δεν διέκρινε την ηλικία του 17χρονου αλλά «στοιχεία επικινδυνότητας».

Στον ανακριτή Θηβών κατέθεσε ο αστυνομικός που κατηγορείται για τον θάνατο του 17χρονου.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και όταν ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών και πρόσθεσε ότι «ποτέ δεν πάτησα τη σκανδάλη». Όπως έγινε γνωστό, έχουν καταθέσει και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες πέραν των τριών ανηλίκων που ήταν μαζί με το θύμα.

Ο αστυνομικός ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον ανακριτή:

«Αφού άνοιξα την πόρτα οδηγού είδα έναν άντρα χωρίς να μπορέσω να διακρίνω την ηλικία του, αλλά ο οποίος είχε στοιχεία επικινδυνότητας, όπως αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός το οποίο προέκυψε αργότερα κατά την έρευνα στο αυτοκίνητο, όπου στην ανοιχτή θήκη της πόρτας του οδηγού βρέθηκε ένα επικίνδυνο όπλο, μια μεγάλη λάμα».Τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου. Αξιωματικοί, μάλιστα, αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο ένας από τους δύο αστυνομικούς να βγήκε από το όχημα και να μην έβγαλε το όπλο από τη θήκη, ενώ ο δεύτερος το έβγαλε και άνοιξε την πόρτα του οδηγού.

 

ethnos.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.