Σέλτικ – Ατλέτικο 2-2: O Μοράτα διατήρησε το αήττητο των Μαδριλένων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Σέλτικ πάλεψε με νύχια και με δόντια για να πανηγυρίσει το πρώτο της τρίποντο στο φετινό Champions League, υποδεχόμενη την Ατλέτικο στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου, όμως η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε συνιστά τον απόλυτο ορισμό της σκληρής και δυσκολοκατάβλητης ομάδας και φρόντισε να το επιβεβαιώσει και το βράδυ της Τετάρτης (25/10) μένοντας όρθια στην Γλασκώβη.

Ο Φουρουχάσι (4′) και ο πρώην φορ του Άρη, Πάλμα (28′), ήταν εκείνοι που έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στο σκορ στην ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, όμως οι Μαδριλένοι έδωσαν πειστικές απαντήσεις, με τον Γκριεζμάν να βρίσκει δίχτυα στο πρώτο μέρος και τον Άλβαρο Μοράρα στο δεύτερο, για να διατηρήσουν το αήττητο των ροχιμπλάνκος στη φετινή διοργάνωση.

Το ματς
Το πρώτο ημίωρο αποτέλεσε την αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου στο “Σέλτικ Παρκ”, με τις Σέλτικ και Ατλέτικο να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις στο φίλαθλο κοινό. Οι πρωταθλητές Σκωτίας άνοιξαν το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό μέσα από έναν αριστουργηματικό συνδυασμό, με τον Φουρουχάσι να παίζει έξοχα το “1-2” με τον Ο’Ράιλι και να ακινητοποιεί όλη την άμυνα της Ατλέτικο, για να βγει απέναντι στον Όμπλακ και να τον νικήσει με σκαφτό πλασέ.

Η Ατλέτικο έφερε το ματς σε ισορροπία στο 25ο λεπτό αφού μετά από ανατροπή του Μολίνα από τον Τέιλορ, ο Γκριεζμάν έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα, με τον Γάλλο διεθνή μεσοεπιθετικό να βλέπει τον Χαρτ να τον νικάει στο μεταξύ τους τετ α τετ αλλά να παίρνει το ριμπάουντ και να γράφει το 1-1.

Τρία λεπτά αργότερα, το κοινό της Σέλτικ σηκώθηκε εκ νέου στο πόδι, με τον Χατάτε να διεμβολίζει την άμυνα των Μαδριλένων από την αριστερή πλευρά και να κάνει το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον πρώην άσο του Άρη, Λουίς Πάλμα, να εκτελεί τον Όμπλακ με δυνατό διαγώνιο σουτ και να δίνει εν νέου αβαντάζ στους “καθολικούς”..

Με αυτό το σκορ πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, με την Ατλέτικο να αναλαμβάνει κατόπιν πλήρη πρωτοβουλία κινήσεων ψάχνοντας την ισοφάριση (1-8 οι τελικές, 0-4 οι εύστοχες) και να δικαιώνεται στο 53ο λεπτό.

Τότε που ο Γιορέντε (μία από τις δύο αλλαγές του Σιμεόνε με την έναρξη του δευτέρου μέρους) έβγαλε τη σέντρα και ο Άλβαρο Μοράτα σκόραρε με εκπληκτική κεφαλιά από πλάγια θέση, για να γράψει το 2-2 και να χαρίσει έναν σπουδαίο βαθμό στην Ατλέτικο, που την ανέβασε στην 2η θέση του 5ου ομίλου, έναν βαθμό πάνω από την 3η Λάτσιο και έναν κάτω από την πρωτοπόρο Φέγενορντ.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Τζόνστον, Κάρτερ Βίκερς, Σκέιλς, Τέιλορ, Ο’ Ράιλι, Μακγκρέγκορ, Χατάτε (7′ Μπερνάρντο), Μαέντα, Φουρουχάσι (80′ Φόρεστ), Πάλμα (62′ Φίλιπς)
ΑΤΛΕΤΙΚΟ: Όμπλακ, Σάβιτς, Βίτσελ, Ερμόσο, Μολίνα, Ντε Πολ, Κόκε, Σαούλ (46′ Ρικέλμε), Γκαλάν (46′ Γιορέντε), Μοράτα (73′ Κορέα), Γκριεζμάν

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στον 5ο όμιλο
Φέγενορντ – Λάτσιο 3-1 (31′ 74′ Χιμένες, 45+2′ Ζερουκί / 83′ πεν. Πέδρο)
Σέλτικ – Ατλέτικο 2-2 (4′ Φουρουχάσι, 28′ Πάλμα / 25′ πεν. Γκριεζμάν, 53′ Μοράτα)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.