Μαρινάκης: “Πρώτη φορά είδα τον γιατρό, μας είπε ότι απειλούσαν τη ζωή του, είχαμε και εμείς φωτογραφίες με κασκόλ του Παναθηναϊκού”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τοποθετήθηκε μετά από το ντέρμπι του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού που ολοκληρώθηκε άδοξα λόγω διακοπής, μετά από τον τραυματισμό του Χουάνκαρ, με τον πρόεδρο του Ολυμπιακού να υποστηρίζει πως η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική όπως έκρινε ο γιατρός του αγώνα και να ξεκαθαρίζει πως αν ήταν εκείνος στη θέση των πρασίνων θα έδινε εντολή ως πρόεδρος να παιχτεί το ματς στο γήπεδο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης:
Αυτό που είδαμε σήμερα, μετά από πολλές ώρες στα αποδυτήρια με τους διαιτητές, τους παρατηρητές και τους γιατρούς των δύο ομάδων και τον γιατρό του αγώνα, για να μην μακρηγορούμε, αυτό που έγραψε ο γιατρός του αγώνα είναι ότι κατά τη γνώμη του, μετά από εξέτασή του μία ώρα μετά το συμβάν, η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική.

Από εκεί και πέρα δεν είναι ο ίδιος έτοιμος, επειδή δεν έχει στο γήπεδο εργαστήρια για να κάνει περαιτέρω εξετάσεις στον παίκτη, να πει αν ήταν ο παίκτης fit ή not fit. Σύμφωνα με τον κανονισμό τον οποίο θα πρέπει να τον κοιτάξουμε ξανά στην Σούπερ Λίγκα, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις ο γιατρός δεν μπορεί να το πει αυτό με ακρίβεια, γιατί χρειάζονται εξετάσεις, μηχανήματα που δεν βρίσκονται στα γήπεδά μας.

Αυτό όμως που μπορούμε να πούμε είναι το εξής: ότι ακούστηκε ένας κρότος και εκείνη τη στιγμή υπήρχαν ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που κάνανε προθέρμάνση, ήταν μισό μέτρο, ένα μέτρο, δύο μέτρα, ο ένας δίπλα στον άλλον, και μόνο ένας ποδοσφαιριστής φάνηκε ότι έχει μία ευαισθησία στα αυτιά του, έπεσε κάτω χωρίς να τον έχει ακουμπήσει καμία κροτίδα. Σε αυτό ήταν κατηγορηματικός ο γιατρός και όλοι μας από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρξε καμία επαφή με τον παίκτη, απλώς από τον κρότο ο παίκτης είπε ότι ζαλίζεται, ότι δεν μπορεί να σηκωθεί και τελικά φεύγοντας από το φορείο τον είδαμε να φοράει και κολάρο. Τώρα όλα αυτά, μιλάμε για παραμύθια τα οποία είχαμε καιρό να δούμε στα ελληνικά γήπεδα.

Εγώ απλώς θέλω να θυμίσω σε όλο τον κόσμο ή να ξαναβάλουμε να δούμε τα παιχνίδια που έχει παίξει ο Ολυμπιακός στην Λεωφόρο, ειδικά και όταν ήμουν και εγώ στην Λεωφόρο που ήταν πάνω από τον πάγκο του Ολυμπιακού και πάνω από τους παίκτες που κάναμε προθέρμανση, 40 ποινικοί, με μαχαίρια, με σουγιάδες, να ρίχνουν αυτοσχέδιες βόμβες και να περνάνε από πάνω μας. Παίξαμε το παιχνίδι, χάσαμε, δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα, ούτε έπεσε κανένας παίκτης κάτω, οι κροτίδες ήταν επί χίλια, όχι επί δύο, επί χίλια.

Τέλος πάντων, εμείς παίξαμε το παιχνίδι και δεν δημιουργήσαμε κανένα θέμα. Και όταν μία φορά, γιατί μπορεί να πουν και αυτό, ότι υπήρξε διακοπή με τον Φινμπόγκασον, ο Φινμπόγκασον σύμφωνα με τους γιατρούς κάηκε το πόδι του. Το είδαν οι γιατροί αυτό, το καταγράψανε και για αυτό σταμάτησε το ματς, δεν θα μπορούσε να συνεχίσει. Εδώ σήμερα οι γιατροί επίσημα δεν έχουν καταγράψει καμία βλάβη. Και σύμφωνα, επαναλαμβάνω, με τον γιατρό του αγώνα, η κλινική εικόνα του παίκτη ήταν ικανοποιητική, αλλά ο Παναθηναικός ήθελε να τον πάει στο νοσοκομειο και ο παίκτης το ίδιο. Για να ξεκαθαρίσουμε, να ξέρει ο κόσμος την πραγματικότητα.

Εγώ θέλω να το πω το εξής, από σήμερα και πέρα, ή τρεις εβδομάδες πριν είδαμε τι έγινε κατά τη διάρκεια του αγώνα Παναθηναϊκού-ΑΕΚ. Πόσες φορές ακούσαμε κροτίδες, πόσες κροτίδες έπεσαν στον αγωνιστικό χώρο και τι έγινε. Τώρα από εδώ και εμπρός λοιπόν, όποτε ακούγεται μια κροτίδα, θα πέφτει ο παίκτης, θα λέει ότι ζαλίστηκα και θα διακόπτεται το μας. Άρα, αντί να κάνουμε δύο βήματα μπροστά κάθε φορά κάνουμε δέκα βήματα πίσω. Εγώ αυτό έχω να πω, και θα ήθελα να αποφεύγουμε τέτοιου είδους γεγονότα τα οποία πάνε πολλά χρόνια πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση του προέδρου του Παναθηναϊκού, οι οδηγίες μου θα ήταν ξεκάθαρες, να παιχτει το παιχνίδι στο γηπεδο. Και σας λέω και πάλι, απογοητεύτηκα γιατί από τη στιγμή που ο γιατρός, ο οποίος δεν τον έχουμε ξαναδεί ποτέ, εγώ προσωπικά δεν τον έχω ξαναδεί τον άνθρωπο, τον είδα πρώτη φορά τώρα κάτω, λέει ότι “κατά τη γνώμη μου, έκανα τα τεστ στα αυτιά του, στα μάτια του, και η κλινική του εικόνα είναι καλή και είναι ικανοποιητική”, πιστεύω ότι θα έπρεπε να συνεχιστεί το ματς.

Επίσης, μιλάμε για έναν παίκτη ο οποίος έκανε προθέρμανση, δεν έπαιζε και θα μπορούσε κατά 99% να μην παίξει, γιατί είναι μία θέση αυτή που δεν αλλάζεις το αριστερό σου μπακ εκτός αν υπάρχει τραυματισμός. Εγώ έχω δύο λόγους να είμαι απογοητευμένος σήμερα και ως πρόεδρος του Ολυμπιακού και ως πρόεδρος της Super League. Σας λέω και πάλι, μας πάει πίσω, είναι ένα κακό προηγούμενο, που ξεκίνησε σήμερα από τον Παναθηναϊκό μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκης. Σας λέω λοιπόν ότι θα το βρούμε μπροστά μας.

Τρεις ώρες που ήμουν κατω προσπάθησα με κάθε τρόπο να είμαστε ήρεμοι. Ξαφνικά λέει ο γιατρός “κύριε Μαρινάκη, εδώ λαμβάνω μηνύματα που βρίζουν τη μητέρα μου και μου απειλούν τη ζωή. Του λέω, δεν ήξερα και το όνομά του, αποκλείεται να είναι από εμάς γιατί εμείς τώρα πρώτη φορά σας βλέπουμε και δεν ξέρει ο κόσμος έξω τι συζητάμε.

Στους παίκτες του Ολυμπιακού τους έλεγα “παιδιά, να είστε έτοιμοι να συνεχίσουμε το παιχνίδι, πάμε καλά, σκοράραμε και από εκεί και πέρα πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το ματς, θα παίξουμε δυνατά και σωστά και θα κερδίσουμε. Και όλοι οι παίκτες ήθελαν, ακόμα και οι παίκτες του Παναθηναϊκού ήθελαν να συνεχίσουν το ματς, γιατί θέλανε τα παιδιά να το ευχαριστηθούν, ήταν ένα μεγάλο ντέρμπι και όπως είδατε ήταν ένα ντέρμπι που είχε φάσεις και όλοι θέλαμε αυτό το ντέρμπι να τελειώσει.

Τα δικαστήρια έχουν τον λόγο, σας λέω και πάλι, εμείς θέλαμε να παίξουμε το ματς και πιστεύω ότι δεν υπήρχε κάποιος σοβαρός λόγος να μη συνεχιστεί. Από εκεί και πέρα υπάρχουν οι αρμόδιες αρχές οι οποίες θα αποφασίσουν για αυτό το ματς και τι θα γίνει.

Εκτός από αυτό που έγραψε ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα πως ήταν ο Παναθηναϊκός που αποχώρησε από το ματς, εμείς από την πρώτη στιγμή είχαμε φωτογραφίες του γιατρού με κασκόλ του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Το λέμε τώρα, έχουν φύγει οι οπαδοί μας, και δεν χρειαζόταν, δεν είπαμε τίποτα, και το λέω τώρα, αυτή τη στιγμή, πρώτη φορά. Δεν του το’δειξα του γιατρού για να του δείξω ότι “ξέρεις κάτι, πρόσεχε γιατί είσαι Παναθηναϊκός δηλωμένος το τι θα γράψεις”.

Εμείς θα πρέπει να ηρεμούμε τον κόσμο, και επίσης σας λέμε κάτι άλλο και θα το δείτε αυτό τις επόμενες ημέρες, η κροτίδα που συζητάμε, ήταν πολύ μακριά από τους παίκτες που κάνανε προθέρμανση και υπήρχαν πολλοί παίκτες εκεί που κάνανε προθέρμανση και υπήρχαν και παίκτες οι οποίοι βρισκόντουσαν πιο κοντά απ’ότι ο συγκεκριμένος, το Νο 3 του Παναθηναϊκού. Αλλά σας είπα ότι δεν έχουν την ίδια ευαισθησία στα αυτιά τους όλοι, αυτή είναι η πραγματικότητα. Αλλά μην βιάζεστε γιατί υπάρχουν στοιχεία που θα εκπλαγούμε ευχάριστα”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.