Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 0-3: Αφεντικό της πόλης με σόου Χάλαντ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το ντέρμπι του Μάντσεστερ βάφτηκε “μπλε” με τον Χάλαντ να έχει δύο γκολ και μια ασίστ στη νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-0 στο Όλντ Τράφορντ. Οι μπλε ήταν συνολικά καλύτεροι και έφτασαν σε μια άνετη νίκη ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και άλλα τέρματα.

Οι “κόκκινοι διάβολοι” από την πλευρά τους θα μπορούσαν να πάρουν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση αλλά ήταν άστοχοι στη μεγαλύτερη διάρκεια και δεν κατάφεραν να πετύχουν ένα γκολ που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι.

Η Σίτι με αυτή τη νίκη ανέβηκε ξανά στη δεύτερη θέση της Premier League, με τους ίδιους βαθμούς με την Άρσεναλ, και είναι στο κυνήγι της Τότεναμ που είναι στην πρώτη θέση.

Με εκτέλεση πέναλτι του Χάλαντ άνοιξε το σκορ η Σίτι
Η Μάντσεστερ Σίτι απείλησε πρώτη στο παιχνίδι στο 8′ όταν ο Φόντεν πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής με τον Ονάνα να διώχνει τη μπάλα και να προλαβαίνει να την απομακρύνει πριν ο Χάλαντ μπει στη φάση και τη στείλει στα δίχτυα. Στο 20′ ο Γκρίλις από τα αριστερά έκανε ένα διαγώνιο σουτ και ανάγκασε τον Ονάνα να διώξει σε κόρνερ την τελευταία στιγμή.

Στο 24′ ο Χόιλουντ σε ένα φάουλ από τα αριστερά κράτησε εντός περιοχής τον Ρόδρι και ο διαιτητής της αναμέτρησης κλήθηκε να δει το VAR για να διαπιστώσει αν υπάρχει πέναλτι ή όχι. Εν τέλει έδωσε το πέναλτι με τον Χάλαντ να αναλαμβάνει την εκτέλεση του. Ο Νορβηγός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και άνοιξε το σκορ για τους “πολίτες” στο 26′ της αναμέτρησης.

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μακτόμινεϊ βρέθηκε σε θέση βολής έκανε το σουτ αλλά ο γκολκίπερ της Σίτι εντυπωσιακά έδιωξε σε κόρνερ.

Η Σίτι απάντησε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Χάλαντ πήρε την κεφαλιά αλλά ο Ονάνα με εντυπωσιακή επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν πρώτοι στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 48′ με τον Μπρούνο Φερνάντες να κάνει το σουτ εκτός περιοχής αλλά ο Έντερσον μπλόκαρε σταθερά.

Δεύτερο γκολ ο Νορβηγός
Ένα λεπτό αργότερα η Σίτι βρήκε και δεύτερο γκολ με σκόρερ και πάλι τον Χάλαντ. Ο Γκρίλις έγινε αποδέκτης της μπάλας στα αριστέρα, έδωσε στον Μπερνάρντο Σίλβα που είχε κάνει την κίνηση, αυτός έβγαλε τη σέντρα και ο Νορβηγός με κεφαλιά νίκησε τον Ονάνα, αυτή τη φορά για το 2-0 των μπλε.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχεια να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων και να απειλούν με τους Γκρίλις στο 57′, τον Άλβαρες στο 63′ και τον Μπερνάρντο Σίλβα στο 66′. Και όλα αυτά χωρίς την Γιουνάιτεντ να μπορεί να αντιδράσει.

Η πρώτη καλή στιγμή των γηπεδούχων στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 69′ όταν ο Έρικσεν έκανε βαθιά μπαλιά προς τον Ράσφορντ που υποδέχτηκε όμορφα τη μπάλα, την κατέβασε, έκανε το διαγώνιο σουτ με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Έντερσον.

Δύο λεπτά αργότερα ο Χάλαντ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής. Ο Νορβηγός βγήκε τετ α τετ, προσπάθησε να πλασάρει από δύσκολη θέση με τον Ονάνα να διώχνει τη μπάλα.

Μοίρασε και γκολ ο Χάλαντ
Εννιά λεπτά αργότερα ο Χάλαντ έγινε αυτός που έφτιαξε το γκολ για τους συμπαίκτες του. Ο Ρόδρι έκανε το σουτ εκτός περιοχής, ο Ονάνα, έδιωξε τη μπάλα αλλά αυτή έφτασε στον Χάλαντ αυτός μέσα από την περιοχή δεν έκανε το σουτ αλλά την παράλληλα πάσα προς τον Φόντεν ο οποίος από κοντά απλά την έσπρωξε στα δίχτυα για το 3-0.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ: Ονάνα, Νταλότ, Μαγκουάιρ, Έβανς, Λίντελεφ (74′ Ρεγκιλόν), Άμραμπατ (46′ Μάουντ), ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Ράσφορντ (86′ Μαρσιάλ), Έρικσεν (86′ Άντονι), Χόιλουντ (73′ Γκαρνάτσο).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ντίας, Γκβάρντιολ, Ρόδρι, Σίλβα, Φόντεν, Γκρίλις (87′ Κόβατσιτς), Άλβαρες (87′ Ντοκού), Χάλαντ

Τα αποτελέσματα της 10ης αγωνιστικής
Κρίσταλ Πάλας – Τότεναμ 1-2 (90+4′ Αγιού – 53′ αυτ. Γουόρντ, 66′ Σον)
Τσέλσι – Μπρέντφορντ 0-2 (58′ Πίνοκ, 90+6′ Εμπεουμό)
Άρσεναλ – Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 5-0 (28′ 50′ 58′ Ενκέτια, 88′ πεν. Βιέιρα, 90+6′ Τομιγιάσου)
Μπόρνμουθ – Μπέρνλι 2-1 (22′ Σεμένιο, 76′ Μπίλινγκ / 12′ Τέιλορ)
Γουλβς – Νιούκαστλ 2-2 (36′ Λεμινά, 71′ Χουάνγκ / 22′ 45+4′ πεν. Γουίλσον)
Γουέστ Χαμ – Έβερτον 0-1 (51′ Κάλβερτ Λιούιν)
Μπράιτον – Φούλαμ 1-1 (26′ Φέργκιουσον / 65′ Παλίνια)
Άστον Βίλα – Λούτον 3-1 (17′ Μακγκίν, 49′ Ντιαμπί, 62′ αυτ. Λόκιερ / 83′ αυτ. Μαρτίνες)
Λίβερπουλ – Νότιγχαμ 3-0 (31′ Ζότα, 35′ Νούνιες, 77′ Σαλάχ)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.