Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Κοπεγχάγη 1-0: Με ήρωα τον συγκλονιστικό Ονανά που έπιασε πέναλτι στο 90+7′ και σκόρερ τον Μαγκουάιρ πήραν χρυσό τρίποντο οι διάβολοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Απίστευτο, μοναδικό, συγκλονιστικό! Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Κοπεγχάγη στο ματς επιβίωσης που έδινε στο “Ολντ Τράφορντ για την 3η αγωνιστική του 1ου ομίλου του Champions League και κατάφερε να σταθεί όρθια χάρη στους δύο παίκτες που έχουν δεχτεί την πιο έντονη αμφισβήτηση από τα αγγλικά ΜΜΕ αλλά και τους ίδιους τους φιλάθλους της τη φετινή σεζόν.

Ο λόγος για τα “μαύρα πρόβατα” Χάρι Μαγκουάιρ και Αντρέ Ονανά που μεταμορφώθηκαν όμως το βράδυ της Τρίτης (24/10) σε “κόκκινους διαβόλους”, με τον Άγγλο διεθνή στόπερ να σκοράρει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης στο 72ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά και τον Καμερουνέζο κίπερ να διορθώνει την τεράστια γκάφα του Μακτόμινεϊ στις καθυστερήσεις, αποκρούοντας το πέναλτι που εκτέλεσε ο Λάρσον στο 90+7′, στην τελευταία φάση του αγώνα.

Η απόκρουση μάλιστα αυτή πανηγυρίστηκε έξαλλα τόσο από τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό επιτελείο όσο και από τον κόσμο, αφού κράτησε όρθια την ομάδα του Μάντσεστερ στη μάχη της πρόκρισης (σκαρφάλωσε στην 3η θέση και μείωσε στον έναν πόντο την απόσταση από την 2η Γαλατάσαραϊ) και παράλληλα της έδωσε αυτοπεποίθηση λίγα 24ωρα πριν από το μεγάλο ντέρμπι της πόλης απέναντι στην πρωταθλήτρια Αγγλίας και Ευρώπης, Σίτι.

Το ματς
Το πρώτο μέρος στο “Ολντ Τράφορντ” βρήκε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να είναι απογοητευτική έχοντας ουσιαστικά μόνο μία αξιόλογη φάση, το σουτ του Χόιλουντ στο 17′ που δεν βρήκε στόχο, με την Κοπεγχάγη από την πλευρά της να έχει περισσότερες τελικές (7 έναντι 5 των γηπεδούχων) και τη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Γκονσάλβες που σταμάτησε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού στο 5ο λεπτό.

Οι πρωταθλητές Δανίας έκαναν τους οπαδούς της αγγλικής ομάδας να καρδιοχτυπήσουν και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, με το σουτ του Λεράγκερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής που υποχρέωσε τον Ονανά σε πολύ δύσκολη επέμβαση, με τον Τεν Χαχ να κάνει τρεις αλλαγές μέχρι το 65ο λεπτό για να αλλάξει την εικόνα των γηπεδούχων αλλά τη λύτρωση να έρχεται με τον πλέον αναπάντεχο ήρωα.

Αυτός ήταν ο Χάρι Μαγκουάιρ που έχει ακούσει τα μύρια όσα από την κερκίδα και ο οποίος έχει δει το χρόνο συμμετοχής του να μειώνεται δραματικά στη δεύτερη σεζόν του Ολλανδού στην Γιουνάιτεντ, με τον Έρικσεν να βγάζει σέντρα από τα δεξιά και τον Άγγλο στόπερ να γράφει το 1-0 με κοντινή κεφαλιά.

Ο Χάρι Μαγκουάιρ πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Κοπεγχάγη | 24 Οκτωβρίου 2023
Ο Χάρι Μαγκουάιρ πανηγυρίζει γκολ του με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντρα στην Κοπεγχάγη | 24 Οκτωβρίου 2023 @2023 DAVE THOMPSON/AP IMAGES
Το γκολ αυτό ανέβασε την ψυχολογία των παικτών του Τεν Χαχ που είχαν ακόμη 1-2 καλές ευκαιρίες στη συνέχεια για να κλειδώσουν τη νίκη, για να φτάσει όμως το ματς στον έξτρα χρόνο και εκεί ο Μακτόμινεϊ να υποπέσει σε πέναλτι, το οποίο έδειχνε πως θα καταδίκαζε την ομάδα του σε νέα οδυνηρή απώλεια βαθμών στη διοργάνωση.

Ωστόσο, ο Αντρέ Ονανά δεν άφησε να συμβεί κάτι τέτοιο αλλά αντίθετα όρθωσε τεράστιο ανάστημα, πέφτοντας εντυπωσιακά στην αριστερή γωνία του και αποκρούοντας το πέναλτι του Λάρσον, για να κρατήσει το 1-0 και να χαρίσει μία υπερπολύτιμη νίκη στην Γιουνάιτεντ, από βαθμολογικής και ψυχολογικής άποψης.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ονάνα, Νταλότ, Βαράν, Μαγκουάιρ, Ρεγκιλόν (63′ Λίντελεφ), Άμπραμπατ (46′ Έρικσεν), Άντονι (63′ Γκαρνάτσο), Φερνάντες, Μακτόμινεϊ, Ράσφορντ, Ράσμους Χόιλουντ (86′ Μαρσιάλ)
ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ: Γκράμπαρα, Άνκερσεν, Βάβρο, Ντάικς, Γέλγερτ (77′ Σέρενσεν), Λεράγκερ, Φαλκ, Γκονσάλβες (85′ Λάρσον), Ακουρί (Όσκαρ Χόιλουντ), Κλάεσον (76′ Όσκαρσον), Ελιουνούσι

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.