Champions League: Η Λανς υπέταξε την Άρσεναλ, η Αϊντχόφεν πήρε βαθμό στο 90+5′ με μοιραίο Ράμος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Λανς πήρε ιστορική νίκη με 2-1 απέναντι στην Άρσεναλ για τη 2η αγωνιστική του 2ου ομίλου του Champions League, με την οποία έσπασε το φετινό αήττητο των Λονδρέζων και έβαλε υποψηφιότητα για την πρόκριση στα νοκ άουτ.

Ο Γκαμπριέλ Ζεζούς άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, όμως οι Γάλλοι απάντησαν αμέσως με τον Αντριάν Τομασόν και στο 2ο μέρος ο Ελιέ Γουαΐ ολοκλήρωσε την ανατροπή για τους Γάλλους.

Οι “κανονιέρηδες” είχαν δέκα ματς χωρίς ήττα σε όλες τις φετινές διοργανώσεις και το γκολ του Ζεζούς στο 14′ έβαζε τις βάσεις για διεύρυνση του σερί. Η απάντηση της Λανς ήταν άμεση όμως και σε μία ολιγωρία της άμυνας της Άρσεναλ ο Αντριάν Τομασόν ισοφάρισε στο 25′.

Ο έλεγχος του αγώνα από πλευράς φιλοξενουμένων δεν είχε αποτέλεσμα. Τουναντίον, οι αντεπιθέσεις των “λανσουά” ήταν πολύ πιο επικίνδυνες από τις τελικές των παικτών του Μικέλ Αρτέτα. Στο 69′, ο Ελιέ Γουαΐ κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα και με το 2-1 έβαλε… φωτιά στις κερκίδες του “Φελίξ Μπολάρ”.

Η είσοδος των Έμιλ Σμιθ Ρόου, Ρέις Νέλσον και Μπεν Γουάιτ έπειτα από το γκολ αναπροσάρμοσε την ενδεκάδα των “κανονιέρηδων” (στο 1ο μέρος είχε μπει ο Φάμπιο Βιέιρα έπειτα από τραυματισμό του Μπουκαγιό Σακά), όμως η Λανς ήταν αυτή που βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ κι εν τέλει δεν έχασε το “τρίποντο”.

ΛΑΝΣ: Σαμπά, Γκραντέτ, Ντάνσο, Μεντίνα, Φρανκόβσκι, Μεντί (73′ Ντιουφ), Αμπντούλ Σαμέντ, Μασάντο (81′ Αγκιλάρ), Σοτοκά, Γουαΐ (73′ Σαΐντ), Τομασόν (73′ Φουλζινί)
ΑΡΣΕΝΑΛ: Ραγιά, Τομιγιάσου, Σαλιμπά, Μαγκαλιάες, Ζιντσένκο (71′ Γουάιτ), Έντεγκαρντ (80′ Ενκετιέ), Ράις, Χάβερτς (70′ Σμιθ Ρόου), Σακά (34′ Βιέιρα), Ζεζούς, Τροσάρ (70′ Νέλσον)

Βαθμός στο τέλος η Αϊντχόφεν με μοιραίο τον Ράμος
Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι στο “Φίλιπς Στάντιον”, η Αϊντχόφεν απάντησε δύο φορές στα γκολ της Σεβίλλης, με τον Σέρχιο Ράμος μοιραίο για τους Ισπανούς, αποσπώντας ισοπαλία 2-2 στο τέλος.

Νεμάνια Γκούντελ και Γιουσέφ εν Νεσιρί έδωσαν δύο φορές προβάδισμα στους φιλοξενούμενους, αλλά το πέναλτι που έκανε ο Ράμος στο 86′ έδωσε την ευκαιρία στον Λουκ ντε Γιονγκ να ισοφαρίσει σε 1-1 και στο 90+5′ το φάουλ του Ισπανού στόπερ οδήγησε στο 2-2 του Τζόρνταν Τέζε.

Οι Ανδαλουσιάνοι παρατάχθηκαν με την τρίτη πιο γηρασμένη ενδεκάδα στην ιστορία του θεσμού (31 ετών και 263 ημερών μέσος όρος), όμως μπήκαν ορεξάτοι στον αγώνα και κυνήγησαν νωρίς το γκολ.

Όσο κυλούσε ο χρόνος, οι Ολλανδοί αύξαναν την ένταση και την πίεση και οι αντίπαλοί τους δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον ρυθμό. Παρ’ όλα αυτά, η μεγάλη στιγμή έλειψε από το 1ο μέρος, όμως το κοινό στο “Φίλιπς Στάντιον” αποζημιώθηκε στο 2ο.

Η Σεβίλλη έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με τον Αντριά Πεντρόσα στο 53′, όμως ο σκόρερ έκλεψε με το χέρι πριν σκοράρει κι έτσι το γκολ δεν μέτρησε. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση με δύο μεγάλες ευκαιρίες κι ένα σουτ του Νόα Λανχ που κόντραρε και κατέληξε στο δεξί δοκάρι του Έριαν Νίλαντ.

Κάπου εκεί άρχισε ο χορός των γκολ. Ο Γκούντελ από παραλίγο μοιραίος στο δοκάρι της Αϊντχόφεν έγινε σκόρερ για τη Σεβίλλη. Οι γηπεδούχοι πίεσαν αλλά δεν έβρισκαν το γκολ μέχρι ο Ράμος να κάνει πέναλτι στον Μαλίκ Τίλμαν και να εκτελέσει εύστοχα ο Ντε Γιονγκ για το 1-1 στο 86′.

Στην επόμενη επίθεση, ο Γιουσέφ εν Νεσιρί εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Χουάνλου και από κοντά έδωσε ξανά προβάδισμα στη Σεβίλλη. Ωστόσο, στις καθυστερήσεις, ο Ράμος υπέπεσε σε φάουλ από το οποίο προήλθε το γκολ του Τέζε για το 2-2.

ΑΙΝΤΧΟΦΕΝ: Μπενίτες, Τέζε, Ραμάλιο (82′ Μπέλα Κότσαπ), Μποσκαλί (82′ Πέπι), Ντεστ, Τίλμαν, Σχόουτεν, Φέρμαν (71′ Σαϊμπαρί), Μπακαγιοκό (71′ Λοσάνο), Ντε Γιονγκ, Λανχ
ΣΕΒΙΛΛΗ: Νίλαντ, Νάβας (73′ Χουάνλου), Γκούντελ, Ράμος, Πεντρόσα (73′ Ακούνια), Φερνάντο (66′ Σο), Ράκιτιτς, Οκάμπος (86′ Μπαντέ), Σούσο (66′ Τόρες), Λουκεμπάκιο, Εν Νεσιρί

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο
Λανς – Άρσεναλ 2-1 (25′ Τομασόν, 69′ Γουαΐ / 14′ Ζεζούς)
Αϊντχόφεν – Σεβίλλη 2-2 (86′ πέν. Ντε Γιονγκ, 90+5′ Τέζε / 68′ Γκούντελ, 88′ Εν Νεσιρί)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.