Αταμάν: “Πάμε να πάρουμε δύο παίκτες, ένα τριάρι και έναν χειριστή για να βοηθήσει τον Σλούκα”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Αποκαλυπτική διάθεση είχε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπασκόνια. Ο Τούρκος τεχνικός παραδέχθηκε πως οι πράσινοι βρίσκονται στην αγορά με σκοπό να κάνουν δύο προσθήκες. Μία στη θέση τρία, για να καλυφθεί το κενό του Ιωάννη Παπαπέτρου και μία στις θέσεις των γκαρντ, για να υπάρχει ένας έξτρα χειριστής.

Παράλληλα, ο πολύπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στο ντέρμπι που ακολουθεί για την Stoiximan Basket League με τον Ολυμπιακό (30/11, 20:15, ERT 3 και LIVE από το SPORT24), ζητώντας από τους παίκτες του να δώσουν απαντήσεις για την ήττα που υπέστησαν από τους ερυθρόλευκους στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της EuroLeague.

Αναλυτικά ο κόουτς Αταμάν δήλωσε:

“Πριν ξεκινήσω να αναλύω το παιχνίδι, θέλω να πω ότι είναι μία πολύ σημαντική εβδομάδα για εμένα και τη χώρα του. Ευτυχισμένη επέτειο στην δημοκρατία της Τουρκίας, η οποία γιορτάζει σε δύο ημέρες, στις 29 Οκτωβρίου. Είμαι πολύ περήφανος. Όπως έλεγε ο Ατατούρκ: ‘ειρήνη στην Τουρκία, ειρήνη σε όλον τον κόσμο’.

Αναφορικά με το παιχνίδι. Υπάρχει μία πραγματικότητα, ότι η Μπασκόνια είχε πολλά προβλήματα, της έλειπαν 2-3 καλοί παίκτες, ενώ υπάρχει και μία σύγχιση στο εσωτερικό της. Δεν είχαμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε στο σκορ, λόγω του Χάουαρντ, του Μαρίνκοβιτς και του Κοστέλο. Είχαμε τον έλεγχο σε όλο το παιχνίδι, αλλά κάποιες φορές είχαμε πρόβλημα στην άμυνα πάνω στον Χάουαρντ και τον Μαρίνκοβιτς. Όταν γίναμε πιο επιθετικοί απέναντι σε αυτούς τους δύο παίκτες, ιδίως στο δεύτερο μέρος και αρχίσαμε να εκμεταλλευόμαστε το παιχνίδι στη ρακέτα με τον Λεσόρ και τον Μήτογλου, κυριαρχήσαμε. Τότε είχαμε την ευκαιρία να ανοίξουμε την απόσταση. Ο Γκραντ είχε εξαιρετική αμυντική συνεισφορά και ο Γκάι ήταν πολύ καλός στην επίθεση απόψε.

Όλα τα προβλήματά μας στην αρχή της σεζόν άρχισαν όταν τραυματίστηκαν ο Μήτογλου και ο Παπαπέτρου. Πριν είχαμε προετοιμάσει τα πάντα γύρω από τη χημεία της ομάδας. Υποφέραμε υπερβολικά πολύ όταν ο Μήτογλου ήταν εκτός δράσης. Κάναμε μία βαριά ήττα κόντρα στον Ολυμπιακό στο Super Cup. Ο Παπαπέτρου ήταν επίσης πολύ σημαντικός για τη χημεία που είχα δημιουργήσει στην ομάδα, αλλά έπαιξε μόλις σε ένα ματς. Ο Μήτογλου είναι ένας έμπειρος παίκτης και έχει πολλές προοπτικές. Όποιος είναι καλύτερος θα παίζει. Αυτή τη στιγμή ο Μήτογλου είναι ο καλύτερος φόργουρντ και θα παίρνει σίγουρα περισσότερα λεπτά.

Είναι αλήθεια ότι χτίσαμε μία καινούργια ομάδα. Στην πραγματικότητα, από τους παίκτες αυτής της ομάδας, μόνο ένας, ο Κώστας Σλούκας έχει παίξει σε Final Four στην καριέρα του. Αυτή είναι η EuroLeague και είναι δύσκολη. Πέρα από τη σκέψη πρέπει να καταλάβουν πόσο δύσκολη είναι η Λίγκα. Θα το καταλάβουν βήμα με το βήμα. Ο Παναθηναϊκός πέρσι ήταν προτελευταίος. Η αγορά δεν μας βοήθησε να βρούμε παίκτες με εμπειρία από Final Four.

Από την άλλη, είπα στα παιδιά στα αποδυτήρια ότι είναι μία σημαντική νίκη που χρειαζόμασταν, αλλά η πραγματική εικόνα θα φανεί τη Δευτέρα απέναντι στον Ολυμπιακό. Γιατί ο Ολυμπιακός είναι μία σκληρή ομάδα και πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο. Μας κέρδισαν στο ΟΑΚΑ μπροστά σε 20.000 άτομα, σε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Τώρα θα πάμε εκεί και είμαι σίγουρος ότι θα είναι δυνατή η ατμφόσφαιρα, όμως πρέπει να απαντήσουμε με τον ίδιο τρόπο που παίζει ο Ολυμπιακός.

Ο Χουάντσο πρέπει να καταλάβει το ρόλο του ως πάουερ φόργουορντ. Δυστυχώς η επέμβαση του Παπαπέτρου ήταν μεγάλη έκπληξη για εμάς. Πέρσι έπαιξε σε όλα τα ματς της σεζόν με την Παρτίζαν, όπως και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Τώρα ξαφνικά είχε αυτόν τον τραυματισμό και αποφάσισε -δεν είχαμε την ευκαιρία να τον σταματήσουμε- αποφάσισε να κάνει επέμβαση. Είμαι συγχισμένος με αυτές τις καταστάσεις.

Είναι αλήθεια ότι χρειάζομαστε δύο παίκτες και κοιτάμε την αγορά. Αυτά είναι καλά νέα για εσάς τους δημοσιογράφους. Χρειαζόμαστε ένα τριάρι και έναν χειριστή να βοηθήσει τον Σλούκα στις θέσεις 1-2. Είναι μια νέα ομάδα, θα κάνουμε προσαρμογές. Ίσως χρειαζόμασταν έναν παίκτη, αλλά πρέπει να βρούμε ισορροπία μετά την εγχείρηση του Παπαπέτρου. Δεν μπορούμε να παίξουμε με τον Χουάντσο στο τρία. Πρέπει πρώτα να καταλάβει τον ρόλο του στο τέσσερα και είναι αρκετά καλός σε αυτό το επίπεδο που υπάρχει στην EuroLeague.

Και θα ήθελα να πω ότι ο πρόεδρος της ομάδας, ο κ. Γιαννακόπουλος έχει την ίδια άποψη και είναι έτοιμος να μας βοηθήσει με τις μεταγραφές. Δεν είναι εύκολο όμως να βρούμε παίκτες στην αγορά που θα μας βοηθήσουν, έχοντας σημαντική συνεισφορά, ιδίως στην EuroLeague”.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.