Κασσελάκης: Θέμα ανθρωπιάς και κοινής λογικής η στήριξη του ΕΚΑΒ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Θέμα ηθικής, ανθρωπιάς και κοινής λογικής, χαρακτήρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, το ζήτημα της συνολικής στήριξης του ΕΚΑΒ, αλλά και των εργαζομένων σ’ αυτό με σωστές αμοιβές, μιλώντας στο ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος του κόμματος χαρακτήρισε τους εργαζόμενους «ήρωες της κοινωνίας» και πραγματικούς «άριστους» οι οποίοι κρατούν «την κοινωνία συμπαγή».

Ο κ. Κασσελάκης τόνισε, μιλώντας στους εργαζόμενους, ότι «μισθολογικές αυξήσεις πρέπει να δοθούν και πρέπει να είναι γενναίες. Σε όλο το ΕΚΑΒ», προσθέτοντας ότι «πρέπει να γίνουν προσλήψεις σε μόνιμη βάση. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον χίλιους παραπάνω εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, αντί να έχουμε φαντάρους και πυροσβέστες μέσα στα ασθενοφόρα μας». Σε μια χαρακτηριστική αποστροφή του, σημείωσε: «Η προτεραιότητά μας είναι η ανθρώπινη ζωή, είναι ο συγγενής σας. Η «κακιά στιγμή» δεν έχει όνομα, επίθετο και τραπεζικό λογαριασμό, έχει μόνο μια καρδιά και έναν εγκέφαλο, ένα σώμα, έναν άνθρωπο, μια ψυχή. Η «κακιά στιγμή» χρειάζεται, λοιπόν, ένα ΕΚΑΒ το οποίο πρέπει να δουλεύει αποτελεσματικά. Κι αυτό αρχίζει από τη στελέχωσή του».

Σχολιάζοντας και την κυβερνητική πολιτική στον τομέα της κοινωνικής πρόνοιας, ο κ. Κασσελάκης αναρωτήθηκε: «Είναι τόσο δύσκολο επιτέλους  να βάλουμε ως προτεραιότητα να κάνουμε ένα κοινωνικό κράτος πρόνοιας το οποίο να δουλεύει; Η διαχειριστική ικανότητα και η αριστεία της κυβέρνησης Μητσοτάκη πού είναι στο Δημόσιο;  Ή απλά παριστάνουμε ότι δεν βλέπουμε για να επιτρέψουμε σιγά σιγά την ιδιωτικοποίηση της ζωής μας από ορισμένα συμφέροντα»;

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.