Χωρίς διαγνωστικά κέντρα επί τριήμερο – “Λουκέτο” και στην Πάτρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έβαλαν «λουκέτο» από χθες τα διαγνωστικά κέντρα και στην Πάτρα, με τους εργαστηριακούς γιατρούς να συμμετέχουν σε τριήμερες κινητοποιήσεις για το clawback, δηλώνοντας απελπισμένοι..

Πάνω από 1.400 Μικροβιολογικά και Διαγνωστικά Κέντρα (εκτός Αθήνας και Πειραιά) βρίσκονται από χθες Τετάρτη σε τριήμερες κινητοποιήσεις ζητώντας από την κυβέρνηση την κατάργηση του αποστραγγιστικού μέτρου των υποχρεωτικών επιστροφών και εκπτώσεων (clawback και rebate), το οποίο έχει οδηγήσει τον κλάδο στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, σημείωνει ότι μετά από 12 χρόνια τα εργαστήρια έχουν «γονατίσει».

«Το clawback αυτή τη στιγμή μαζί με το rebate ξεπερνά το 60% περικοπή στο τιμολόγιο. Δεν γίνεται το κόστος της κοινωνικής πολιτικής να το σηκώνουν να εργαστήρια και να καταστρέφονται οι επιστήμονες. Αυτό θα καταστρέψει και τη χώρα και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την Διάγνωση. Το κράτος πρέπει να έχει συνυπευθυνότητα στο clawback. Εμείς θα πρέπει να δίνουμε το 5% και το κράτος να αυξήσει τον προϋπολογισμό του, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Και ιδιαίτερα τώρα, μετά τον Covid-19 και με τον long Covid και με τα χρόνια νοσήματα που έχουν ουσιαστικά τάση ανόδου, γιατί είμαστε και υπέργηρη χώρα», σημειώνει.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.