«Έφυγε» ο “φωτογράφος του Πολυτεχνείου”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ο θρυλικός φωτορεπόρτερ από τον Πύργο Υπάτης Βασίλης Καραγεώργος ο οποίος έμεινε στην νεότερη ιστορία ως ο “φωτογράφος του Πολυτεχνείου”.

Ο Βασίλης Καραγεώργος είναι αυτός που κάθε 17 Νοέμβρη, στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, με τις φωτογραφίες που κατέγραψε ο φακός του μας θυμίζει τι έγινε εκείνο το «τριήμερο της Νιότης που γύρεψε Ελευθερία».

Ήταν ανάμεσα στα τανκς έξω από το Πολυτεχνείο και απαθανάτισε καρέ καρέ όλη την εξέγερση μέχρι τη δραματική της κορύφωση, χαρίζοντας σε όλους μας μοναδικά ντοκουμέντα, εργαλεία ιστορικών και κλικ αφύπνισης για όλους μας.

Ο Βασίλης Καραγεώργος είναι ένας από τους τέσσερις φωτογράφους που κατόρθωσαν να απαθανατίσουν  τα γεγονότα του Πολυτεχνείου τη νύχτα 16 προς 17 Νοεμβρίου. Από χρόνια καθιερωμένος φωτογράφος, έχοντας καλύψει μεγάλα γεγονότα της δεκαετίας του 1960, με θητεία και στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, για τον οποίο δούλευε αποκλειστικά για οκτώ χρόνια, έως το 1972, διατηρούσε τότε πρακτορείο στη Χρήστου Λαδά.

https://www.lamiareport.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.