Αυτοδιοικητικές εκλογές: Ψήφισαν οι πλημμυροπαθείς που στεγάζονται προσωρινά στο Μουζάκι Καρδίτσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο νομό Καρδίτσας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Υπενθυμίζεται ότι συνολικά οι υποψήφιοι δήμαρχοι είναι 20 για τους 6 δήμους του νομού Καρδίτσας, οι δε υποψήφιοι Περιφερειάρχες είναι 5.

Για όσους απώλεσαν λόγω των πλημμυρών τα προσωπικά τους έγγραφα ισχύουν όσα αναφέρονται στη σχετική ανακοίνωση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Λιβάνιου : “… η ταυτοποίησή τους από τον δικαστικό αντιπρόσωπο κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης και της 15ης Οκτωβρίου θα είναι εφικτή με χρήση εκτυπωμένου και επικυρωμένου αντιγράφου της αίτησης του εκλογέα για έκδοση του απολεσθέντος Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας. Το αντίγραφο θα εκδίδεται από το Αστυνομικό Τμήμα από το οποίο είχε εκδοθεί η απολεσθείσα ταυτότητα και θα φέρει την ένδειξη «ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΝΟΝ».

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι θα δέχονται το συγκεκριμένο ταυτοποιητικό έγγραφο για να ψηφίσει ο εκλογέας και θα το κρατούν για να το παραδώσουν μαζί με τα λοιπά έγγραφα στο οικείο Πρωτοδικείο. Σε περίπτωση διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών ο εκλογέας θα πρέπει να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία. Παρακαλούμε τα Πρωτοδικεία και τους Δήμους της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπως ενημερώσουν σχετικά με τα παραπάνω τους εφόρους και τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αντίστοιχα“.

Να σημειωθεί ότι όσοι πλημμυροπαθείς από τον δήμο Παλαμά επιθυμούσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, και φιλοξενούνται προσωρινά στη Μαθητική Εστία του Δήμου Μουζακίου, μετέβησαν με λεωφορείο στα εκλογικά τους τμήματα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.