Πρόταση για 45 ευρώ το ανώτατο ημερομίσθιο για την ελαιοσυγκομιδή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το βράδυ της Πέμπτης 19 Οκτωβρίου 2023 ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών συγκάλεσε γενική συνέλευση – κάλεσμα σε μέλη του, αλλά και αντιπροσωπίες άλλων αγροτικών συλλόγων της Μεσσηνίας με θέμα: «Ελαιοσυγκομιδή και ημερομίσθια εργατών γης».

Στη συνέλευση παραβρέθηκαν μέλη των αγροτικών συλλόγων Γαργαλιάνων, Πυλίας, Οιχαλίας, Μελιγαλάς, μέλη του ΕΑΣ Μεσσηνίας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου, καθώς και αγρότες από όμορες περιοχές.

Όπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών:

«Αφού προλόγισε και καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους ο πρόεδρος του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών, το λόγο πήραν μέλη του αγροτικού συλλόγου Φιλιατρών, αλλά και των άλλων συλλόγων της Μεσσηνίας και έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην ελαιοκαλλιέργεια όπως τα αυξημένα κόστη καλλιέργειας, η μειωμένη απόδοση, οι ακραίες καιρικές συνθήκες κ.λ.π., αλλά και στην ελαιοσυγκομιδή , όπως η έλλειψη εργατικών χεριών και η μη εξειδίκευση τους.

Τέθηκε ως ψήφισμα το εξής θέμα: να υπάρξει ένα ενιαίο ημερομίσθιο για όλους τους ελαιοκαλλιεργητές, το οποίο θα είναι και το ανώτατο ύψος ημερομισθίου και το οποίο θα πρέπει τηρηθεί από όλους τους παραγωγούς και συμφωνήθηκε κατά πλειοψηφία.

Κατόπιν έλαβαν το λόγο ελαιοπαραγωγοί, ανέλυσαν τα προβλήματα της ελαιοσυγκομιδής και ότι η φετινή παραγωγή θα είναι μειωμένη κατά 50%, με αποτέλεσμα να προτείνουν ως βιώσιμη λύση για τους ελαιοπαραγωγούς, το ανώτατο ημερομίσθιο να είναι στα 45 ευρώ».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.