Ανοιξε ο δρόμος για συνταξιοδότηση με κάτω από 4.500 ένσημα – Οι εγκύκλιοι ΕΦΚΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Εγκύκλιοι του ΕΦΚΑ για αναγνώριση ετών και προαιρετική ασφάλιση. Αναλυτικά οι δικαιούχοι και οι προϋποθέσεις, ανά περίπτωση. Τι πρέπει να προσέχουν οι ενδιαφερόμενοι.

Ανοίγει ο δρόμος για την συνταξιοδότηση με εξαγορά των απαιτούμενων ετών ασφάλισης, για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, που σε μεγάλη ηλικία, άνω των 67 ετών, δεν έχουν καταφέρει να συμπληρώσουν 15ετή ασφάλιση και να λάβουν σύνταξη.

Με εγκυκλίους που εκδόθηκαν το προηγούμενο διάστημα, ο Φορέας καθορίζει τις διαδικασίες αναγνώρισης του υπολειπόμενου της 15ετίας, χρόνου για θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Παράλληλα, και για όσους εργάστηκαν στο δημόσιο, δίνει τη δυνατότητα συμπλήρωσης του απαιτούμενου χρόνου, με προαιρετική συνέχιση της ασφάλισης.

Καθώς ο νομοθέτης είχε ως πρωταρχικό στόχο την ταχύτερη απονομή των συντάξεων, οι συγκεκριμένες εγκύκλιοι αφορούν τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασφαλισμένοι που δεν έχουν συμπληρώσει τον ελάχιστο απαιτούμενο χρόνο ασφάλισης, προκειμένου να θεμελιώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.