Παναθηναϊκός – Βιγιαρεάλ 2-0: Βύθισε το “κίτρινο υποβρύχιο” με τορπίλες Ιωαννίδη και Σπόραρ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ένας Panathinaikos από τα παλιά βύθισε στο “καυτό” ΟΑΚΑ τη Βιγιαρεάλ επικρατώντας με 2-0 με δύο τορπίλες από τους Ιωαννίδη και Σπόραρ και πήρε το πρώτο τρίποντο στη μάχη που θα δώσει για πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League.

Το τριφύλλι ουσιαστικά εκμηδένισε κάθε επιθετικό όπλον των Ισπανών με το αριστοτεχνικό στήσιμο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, απειλήθηκε μόλις μια φορά και αντίθετα ο ίδιος χτύπησε κάθε κενό στην άμυνα της Βιγιαρεάλ.

Βρήκε ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, στο πρώτο με την υπέροχη κάθετη πάσα του Κώτσιρα στον Ιωαννίδη και το τσίμπημα του Έλληνα φορ.

Και στο δεύτερο μέρος με τον Σπόραρ που είχε περάσει ως αλλαγή και ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Ρέινα και έβαλε ένα πολύτιμο γκολ τόσο για τον Παναθηναϊκό όσο και τον ίδιο.

Πλέον ο Παναθηναϊκός θα πάει στο Ισραήλ στη δεύτερη αγωνιστική για να αντιμετωπίσει την Μακάμπι Χάιφα και να δείξει και στο Ισραήλ πως ο “πρέσβης” έχει επιστρέψει για τα καλά.

Με Τσέριν η ενδεκάδα
Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με δύο αλλαγές σε σχέση με το ματς πρωταθλήματος και τη νίκη με 5-0 επί του Παναιτωλικού. Ο Μλαντένοβιτς, όπως αναμενόταν, πήρε τη θέση του τιμωρημένου Χουάνκαρ ενώ ο Τσέριν έπαιξε στο κέντρο αντί του Βιλένα που ήταν βασικός στο Αγρίνιο. Σε μια προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς να “δέσει” περισσότερο το κέντρο του, να έχει περισσότερα τρεξίματα και μεγαλύτερη πίεση ψηλά.

Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπρινιόλι, με τον Κώτσιρα να καλύπτει το δεξί άκρο, τον Μλαντένοβιτς να παίζει αριστερά και τους Σένεκφελντ – Μάγκνουσον στο κέντρο της άμυνας. Μπροστά τους έπαιξε ο Πέρεθ με τον Ισπανό να έχει δίπλα του τον Τσέριν. Η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Μαντσίνι – Μπερνάρ και Παλάσιος με τον Ιωαννίδη να ξεκινάει στην κορυφή της πράσινης επίθεσης.

Από την άλλη η Βιγιαρεάλ είχε και αυτή αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος που είχε δώσει κόντρα στην Αλμερία και τη νίκη της με 2-1 για τη La Liga.

Αφεντικό από την αρχή το τριφύλλι
Το τριφύλλι μπήκε αρκετά σοβαρά από την αρχή, πίεσε τους Ισπανούς ψηλά για να δείξει πως ήθελε να είναι το αφεντικό στην αναμέτρηση και δεν θα επηρεαστεί από το όνομα και το ρόστερ της Βιγιαρεάλ.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη τελική στο ματς στο 9′ όταν κεφαλιά του Σένκεφελντ σε κόρνερ από τα αριστερά έφυγε λίγο έξω από την εστία του Ρέινα.

Η Βιγιαρεάλ έχασε μια τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ στο 18′ όταν ο Μοράλες πήρε τη μπάλα στα αριστέρα έφυγε στην επίθεση, πήρε τα μέτρα μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού, μπήκε σε αυτή, έκανε την ντρίμπλα πάνω στον Μάγκνουσον και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Μπρινιόλι. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή των Ισπανών στην αναμέτρηση.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 21′ όταν ο Ιωαννίδης έδωσε ωραία στον Παλάσιος που μπήκε από τα δεξιά στην περιοχή και από δύσκολη θέση έπιασε το σουτ με τη μπάλα να βρίσκει στην εξωτερική πλευρά της εστίας των Ισπανών. Την ίδια κατάληξη είχε και η κεφαλιά του Ιωαννίδη από την εκτέλεση φάουλ του Μλαντένοβιτς ένα λεπτό αργότερα.

Γκολ “ποίημα” από τον Παναθηναϊκό
Ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ στην αναμέτρηση με ένα γκολ “ποίημα”. Ο Κώτσιρας έγινε αποδέκτης της μπάλας αρκετά ψηλά, εκτός της περιοχής της Βιγιαρέαλ, πέρασε την κάθετη πάσα με ποδιά προς τον Ιωαννίδη και ο Έλληνας σέντερ φορ με ένα “τσίμπημα” πάνω από τον Ρέινα από δύσκολη θέση την έστειλε στα δίχτυα και έβαλε “φωτιά” στο ΟΑΚΑ.

Μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου μάλιστα δεν υπήρξε άλλη φάση από τις δύο ομάδες και το τριφύλλι πήγε στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ με το υπέροχο γκολ του Ιωαννίδη, το τρίτο φέτος σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια μετά απ’ αυτά κόντρα σε Ντνίπρο και Μαρσέιγ.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες. Ο Γιοβάνοβιτς άλλωστε δεν είχε ανάγκη να αλλάξει κάτι στο αρχικό σχήμα των πράσινων που έκαναν ένα “αψεγάδιαστο” πρώτο μέρος.

Της “έκοψε” τον αέρα
Η Βιγιαρεάλ θέλησε να μπει στο δεύτερο μέρος πιο δυνατά ώστε να ισοφαρίσει από νωρίς αλλά ο Παναθηναϊκός φρόντισε να της “κόψει” τον αέρα και να δείξει πως δεν καταλαβαίνει τίποτα.

Αρχικά με τη συμπλήρωση 50 λεπτών αγώνα ο Μλαντένοβιτς έδωσε στον Ιωαννίδη ο οποίος έκανε ωραία υποδοχή της μπάλας και ντρίπλα στον αμυντικό που είχε μπροστά του, μπήκε στην περιοχή για να έρθει ο Μεντί και με ένα σωτήριο τάκλιν να σώσει την ομάδα του από το 2-0.

Στο 53′ το τριφύλλι είχε διπλή ευκαιρία όταν μετά από ωραία επίθεση ο Μαντσίνι άλλαξε το παιχνίδι για τον Παλάσιος αυτός υποδέχτηκε τη μπάλα, δεν έδωσε σε Ιωαννίδη και Μπερνάρ και έκανε το σουτ με τον Ρέινα να αποκρούει, εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Μλαντένοβιτς που έκανε νέο σουτ με την άμυνα της Βιγιαρεάλ να κόβει τη μπάλα.

Ο Παναθηναϊκός έβαλε άλλη μια ωραία επίθεση στο 62′ όταν ο Παλάσιος υποδέχτηκε τη μπάλα στα δεξιά, έδωσε στον Κώτσιρα που είχε κάνει κίνηση εσωτερικά ως εξτρέμ, πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή έκανε και το σουτ με τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Ρέινα.

Οι Ισπανοί προχώρησαν σε τριπλή αλλαγή για να αλλάξουν κάτι στην εικόνα του ματς στο 61′ και ο Γιοβάνοβιτς απάντησε με διπλή αλλαγή επτά λεπτά αργότερα. Οι Βιλένα και Σπόραρ πέρασαν στο παιχνίδι αντί των Μαντσίνι και Ιωαννίδη με τον Σέρβο να “δένει” το κέντρο και να ζητάει από τους παίκτες του να “χτυπήσουν” στα κενά των Άγγλων.

Ο Σπόραρ νίκησε τον Ρέινα για το 2-0 του Παναθηναϊκού
Κάτι που κατάφερε το τριφύλλι στο 78′ όταν ο Σπόραρ έγινε αποδέκτης της μπάλας από πλάγιο άουτ από τα δεξιά, έκανε την παράλληλη κίνηση και το πλασέ εκτός περιοχής με τον Ρέινα να προσπαθεί να βρει τη μπάλα αλλά αυτή πήρε πορεία προς το αριστερό δοκάρι και την εστία της Βιγιαρεάλ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μλαντένοβιτς, Μάγκνουσον, Πέρεθ (76′ Αράο), Τσέριν, Παλάσιος (88′ Αϊτόρ), Μπερνάρ (77′ Τζούριτσιτς), Μαντσίνι (68′ Βιλένα), Ιωαννίδης (68′ Σπόραρ).

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρέινα, Πεντράζα, Γκάμπια, Μαντί, Φερμένια, Τριγκέρος (61′ Μορένο), Κομεσάνια (61′ Παρέχο), Καπού, Σουάρεθ (30′ Πίνο), Ντίας (60′ Σόρλοθ), Μοράλες.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.