Γαλλία – Ιρλανδία 2-0: Επίδειξη δύναμης και “5 στα 5” για την παρέα του Εμπαπέ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η δευτεραθλήτρια κόσμου Γαλλία ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για να πάει στα γήπεδα της Γερμανίας ως πρώτη από τον 2ο όμιλο των προκριματικών του Euro 2024 και φροντίζει να αποδεικνύει σε κάθε ματς πάνω στο χορτάρι την υπεροχή της.

Η τελευταία παράσταση της ομάδας του Ντιντιέ Ντεσάμπ δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης (7/9) στο “Παρκ ντε Πρενς” του Παρισιού, με αντίπαλο την Ιρλανδία, με τους μπλε να έχουν το πάνω χέρι από την αρχή μέχρι το φινάλε και να φτάνουν σε ένα άνετο 2-0 με το οποίο πανηγύρισαν το “5 στα 5” στον 2ο όμιλο που τους εκτόξευσε στους 15 βαθμούς.

Οι μπλε μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και πίεσαν τους Ιρλανδούς από τα πρώτα λεπτά, για να βρουν ένα πανέμορφο γκολ στο 19ο λεπτό. Ο Εμπαπέ έστρωσε τη μπάλα στον Τσουαμενί έξω από τη μεγάλη περιοχή και εκείνος αν και ήταν εν στάσει έπιασε ένα ασύλληπτο σουτ (παρόμοιο με εκείνο κόντρα στην Αγγλία στον περυσινό προημιτελικό του Μουντιάλ) για να στείλει τη μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Μπαζούνου για το 1-0 με το τρίτο γκολ του με την εθνική ομάδα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Ντεσάμπ έχασε τον βασικό σέντερ φορ του, Ζιρού, που αποχώρησε τραυματίας, με τον Μάρκους Τουράμ να παίρνει τη θέση του και να καλύπτει επάξια κενό του φορ της Μίλαν, σημειώνοντας το δεύτερο γκολ.

Αυτό ήρθε στο 48ο λεπτό, με τον Εμπαπέ να αποτυγχάνει να νικήσει τον κίπερ της Ιρλανδίας με κοντινό σουτ έπειτα από γύρισμα της μπάλας από τον Λούκας Ερνάντεζ από τα αριστερά αλλά τον επιθετικό της Ίντερ να ακολουθεί τη φάση και να στέλνει τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων πανηγυρίζοντας το παρθενικό γκολ της καριέρας του με τους μπλε.

Το γκολ αυτό σήμανε ουσιαστικά και το τέλος της αναμέτρησης, με την Γαλλία να κάνει στη συνέχεια διαχείριση δυνάμεων (ολοκλήρωσε το ματς με πάνω από 20 τελικές) και την Ιρλανδία να αδυνατεί να την απειλήσει, για να πανηγυρίσει στο φινάλε ένα άνετο 2-0 και να βάλε πλέον στόχο το “6 στα 6”, αντιμετωπίζοντας στις 13 Οκτωβρίου εκτός έδρας την Ολλανδία.

ΓΑΛΛΙΑ: Μενιάν, Κουντέ (89′ Παβάρ), Ουπαμεκανό, Λούκας Ερνάντεζ (72′ Σαλιμπά), Τεό Ερνάντεζ, Τσουαμενί , Ραμπιό, Ντεμπελέ (72′ Κομάν), Γκριεζμάν (89′ Καμαβινγκά), Εμπαπέ, Ζιρού (26′ Τουράμ)
ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Μπαζούνου, Κόλινς, Ίγκαν, Στίβενς (46′ ΜακΛιν), Ντάφι, Κούλεν, Μολούμπι (67′ Ο’Σέι), Μπράουν, Νάιτ, Ίνταχ (67′ Κιν (78′ Κόνολι), Ογκμπένε (85′ Εμποσέλε)

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.