Κ. Σβόλης: Να αναπτυχθούν τεχνολογικές και νεοφυείς επιχειρήσεις στην περιοχή μας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κατόπιν πρωτοβουλίας του χημικού μηχανικού και πρώην Επιστημονικού Διευθυντή του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών Γεράσιμου Μεντζελόπουλου, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του υποψηφίου Δημάρχου της Πάτρας Κώστα Σβόλη με εκπροσώπους του Συνδέσμου Τεχνολογικών Επιχειρήσεων Δυτικής Ελλάδας.

Η ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους Γιάννη Κικίδη και Στυλιανό Κουτρουμπίνα, που έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας του να βρεθούν τρόποι στήριξης κι ανάπτυξης τεχνολογικών και νεοφυών επιχειρήσεων στην περιοχή μας, περιστράφηκε στο πώς ο Δήμος μπορεί να λειτουργήσει σαν αρωγός προκειμένου να βοηθηθούν τέτοιου είδους επιχειρήσεις, οι οποίες θα απασχολούν προσωπικό υψηλού επιπέδου.

Η κουβέντα κατέληξε στην αναγκαιότητα δημιουργίας χώρου «τεχνόπολης» στην Πάτρα και συζητήθηκαν, μάλιστα, και σημεία για να γίνει αυτό στην πόλης μας, σημεία στα οποία, βέβαια, θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πρώτα η κυριότητα από πλευράς Δήμου. Τέτοιου είδους «τεχνοπόλεις» είναι συνηθισμένο φαινόμενο σε χώρες του εξωτερικού και  χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα πόλεων της Ισπανίας, όπως η Βαλένθια, το Αλικάντε και η Μάλαγα, εκεί όπου οι αντίστοιχοι Δήμοι δημιουργούν σχετικούς χώρους στο αστικό κέντρο, αναπλάθοντας παλιές αποθήκες, εργοστάσια, κλπ.

Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί ότι υπάρχει και κοινοτική οδηγία, σύμφωνα με την οποία οι Δήμοι μπορούν να βοηθούν τις τοπικές επιχειρήσεις, λειτουργώντας ως «πλατφόρμες», για να τεστάρουν και να προωθούν οι εταιρίες τα προϊόντα τους.

Τέλος, υπό επεξεργασία και προώθηση τελεί η ενδιαφέρουσα πρόταση για μη κατεδάφιση του παλιού Κτηρίου Υπηρεσιών Λιμένα, το οποίο, αν κι εφόσον μπορεί να υποστυλωθεί, είναι σε θέση να μετατραπεί σε ψηφιακό κόμβο για την Πάτρα.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.