Πέτρος Ψωμάς: Υπέρ μιας σύγχρονης κανονιστικής για την εστίαση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δεσμεύτηκε για την κατάρτισή της σε συνάντηση με τον ΣΚΕΑΝΑ

Την κατάρτιση και ψήφιση, από το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Πατρέων, μιας νέας κανονιστικής πράξης, που θα διέπει τη λειτουργία των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης, συζήτησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Πέτρος Ψωμάς με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Καταστηματαρχών Εστίασης και Αναψυχής Νομού Αχαΐας (ΣΚΕΑΝΑ). Η κανονιστική αυτή θα πρέπει να είναι σύγχρονη, να απαντά στις
απαιτήσεις της εποχής, να αποτελέσει προϊόν εξαντλητικής διαβούλευσης και να έχει στόχους κοινά συμφωνημένους από όλους τους εταίρους που θα την συντάξουν και θα κληθούν να την εφαρμόσουν.
Πρόκειται για τον καταστατικό χάρτη της πόλης που θα αφορά τη χρήση των κοινόχρηστων χώρων, την εικόνα των καταστημάτων εστίασης, την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων και θα υπηρετεί την ανάγκη αισθητικής και λειτουργικής αναβάθμισης του δημόσιου χώρου στην πόλη. Η Πάτρα θα έπρεπε να έχει αποκτήσει εδώ και χρόνια μια τέτοια σύγχρονη κανονιστική, καθώς τόσο η εικόνα πόλης όσο και η τοπική οικονομία είναι σε μεγάλο βαθμό βασισμένες στην εστίαση, στη διασκέδαση και στην ψυχαγωγία. Στον κλάδο, άλλωστε, έχουν επενδυθεί μεγάλα κεφάλαια διαχρονικά και σήμερα απασχολούνται πολλές χιλιάδες εργαζομένων, με σοβαρές δυνατότητες περαιτέρω βελτίωσης.
Από το θερμό κλίμα της συζήτησης μεταξύ των μελών του ΔΣ του ΣΚΕΑΝΑ και των στελεχών του σπιράλ που πλαισίωναν τον Πέτρο Ψωμά, προέκυψε η δέσμευση του υποψηφίου Δημάρχου Πατρέων για μια γρήγορη διαβούλευση μεταξύ των εμπλεκόμενων εταίρων (συν όλων των δημοτικών παρατάξεων), μεταξύ των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου και της ανάληψης των καθηκόντων της νέας δημοτικής αρχής.

Ο Πέτρος Ψωμάς δεσμεύτηκε πως, εφόσον εκλεγεί, θα «τρέξει» τη διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς έτσι ώστε στις αρχές του 2024 να υπάρξει το πλήρες σχέδιο και σε σύντομο χρόνο η νέα κανονιστική να ψηφιστεί και να αποτελεί δέσμευση για τη λειτουργία των καταστημάτων. Οι κανόνες θα πρέπει να είναι απλοί, κατανοητοί και ρεαλιστικοί, έτσι ώστε η εφαρμογή να μπορέσει άμεσα να υλοποιηθεί. Εφόσον δήμος και εστίαση συμφωνήσουν και ακολούθως συμμορφωθούν, η πόλη θα αποκτήσει μια νέα ταυτότητα και εικόνα και η λειτουργικότητά της θα βελτιωθεί. Με σωστή εφαρμογή του σχεδίου, η Πάτρα θα γίνει
πιο ελκυστική για ιδιαίτερα κοινά, για όλους τους συνδημότες καθώς και για τους
επισκέπτες της.

Κατά τη συνάντηση στα γραφεία του ΣΚΕΑΝΑ συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τη σχέση δήμου-καταστημάτων εστίασης καθώς και η ευκαιρία για αναπτυξιακή προοπτική της Πάτρας τα επόμενα χρόνια, με απαραίτητη τη συνδρομή όλων. Από την πλευρά του Συλλόγου συμμετείχαν ο Πρόεδρος Τάσος Γιατράς, ο Αντιπρόεδρος Γιώργος Κούλης και ο Γραμματέας Τάκης Ματθαιόπουλος, ενώ τον υποψήφιο δήμαρχο συνόδευαν τα μέλη και υποψήφιοι του σπιράλ: Θάνος Δούρος, Φώτης Στεργίου, Ματίνα Λαδικού, Μάκης Κουλούρης, Μανουέλλα Σακοράφα και Βασιλική Ζορμπά.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.