Κατάθεση – σοκ από ιατροδικαστή για τη Ρούλα Πισπιρίγκου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε υψηλούς τόνους συνεχίστηκε για μία ακόμα συνεδρίαση, η κατάθεση της ιδιώτη ιατροδικαστή, Ουρανίας Δημακοπούλου, για την υπόθεση της ανθρωποκτονίας και της απόπειρας ανθρωποκτονίας της μικρής Τζωρτζίνας από την Πάτρα στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η μάρτυρας προτάθηκε από την υπεράσπιση της κατηγορούμενης μητέρας, Ρούλας Πισπιρίγκου και την τρίτη ημέρα της κατάθεσης της, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, αμφισβήτησε τους πάντες και τα πάντα. Από την τοξικολογική έκθεση και την επιστημοσύνη του καθηγητή Ράικου, μέχρι τα έγγραφα και τις αναφορές των ιατρών.

Η μάρτυρας μάλιστα τόνισε πως η μικρή Τζωρτζίνα ήταν ένα παιδί με παθολογία και έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει πως η κατηγορούμενη, αντιμετωπίζει καρδιολογικό πρόβλημα, το οποίο πιθανόν είχαν και τα παιδιά της και ενδέχεται να έχει τρία χρόνια ζωής μπροστά της.

Η μάρτυρας, κατά τη σημερινή συνεδρίαση, δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους υποστήριξης κατηγορίας και υπεράσπισης με τον Δ. Καράμπελα, ο οποίος εκπροσωπεί τον Μάνο Δασκαλάκη να καταθέτει αίτημα για κατ´αντιπαράσταση εξέταση με τους ιατρούς της ΜΕΘ του νοσοκομείου Παίδων που έδωσαν μάχη να κρατήσουν την Τζωρτζίνα στη ζωή και τελικά δεν τα κατάφεραν.

Αίτημα για κατ΄αντιπαράσταση εξέταση, αυτή τη φορά της μάρτυρας με τον ιατροδικαστή Μπουζιάνη έχει υποβάλει και η υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Δ. Καράμπελας : Έχετε λάβει γνώση του εγγράφου του νοσοκομείου, που λέει πως δεν χορηγήθηκε κεταμίνη στη Τζωρτζίνα διότι δεν πληρούσε τις ενδείξεις το παιδί;

Μάρτυρας: Να βγάλουμε έξω από το ρινγκ γιατρούς….

Πρόεδρος: Ποιο ρινγκ;

Μάρτυρας: Εννοώ ότι αυτή η υπόθεση απασχολεί κυρίως τους ιατροδικαστές.

Πρόεδρος: Αυτή η υπόθεση απασχολεί πρωτίστως το δικαστήριο…

Αλ. Κούγιας: Απασχολεί και τους ιατρούς διότι έχουν μηνυθεί από εμάς.

Μάρτυρας: …Η κεταμίνη ιατροδικαστικά δεν δικαιολογείται να έχει δοθεί σε άλλο διάστημα πριν τις 14:28.

Πρόεδρος: Η ερώτηση ήταν για το έγγραφο του νοσοκομείου που λέει ότι δεν χορηγήθηκε κεταμίνη.

Μάρτυρας: Όπως λένε άλλοι δεν χορήγησαν, άλλοι λένε πως δεν είχε παθολογία.

Πρόεδρος: Θα μιλάτε ήρεμα.

Μάρτυρας: Εσείς μου μιλάτε ήρεμα; Μου απευθύνεστε με ειρωνεία…

Πρόεδρος: Αν κάποιες ερωτήσεις μας, σας φαίνονται αστείες είναι γιατί πραγματικά δεν ξέρουμε κάποια πράγματα. Αν κάθε φορά που επιμένω μας λέτε ότι σας ειρωνεύομαι δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Το τι γίνεται έξω από την αίθουσα δεν μας αφορά, δεν βγάζουμε άκρη έτσι.

Μάρτυρας: Βάζετε ένα θέμα εάν η κυρία Δημακοπούλου έχει φερθεί με σεβασμό στο δικαστήριο. Η κυρία εισαγγελέας είπε πως είμαι πολύ μικρή σε ηλικία. Είμαι 40 ετών, είμαι πραγματογνώμονας σε σοβαρές υποθέσεις. Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ. Δεν δέχομαι να μπαίνω σε ένα δικαστήριο και να μου λένε πως δεν έχω σεβασμό.

Δ.Καράμπελας: Αμφισβητείτε έγγραφο;

Αλ.Κούγιας: Το αμφισβητεί.

Μάρτυρας: Αμφισβητώ την τοξικολογική έκθεση. Το εύρημα στην νεκροτομή δείχνει ότι υπάρχει ζωή. Είναι εν ζωή ότι έχει γίνει. Το ρουκορόνιο εάν δοθεί μετά από δύο ώρες γιατί δίνεται;

Δ.Καράμπελας: Την ύπαρξη κεταμίνης στο μεταθανάτιο αίμα την αμφισβητείτε;

Μάρτυρας: Δεν την αμφισβητώ.

Αλ. Κουγιας: Δεν είναι θανατηφόρα η δόση.

Δ. Καράμπελας: Από ποιον χορηγήθηκε;

Μάρτυρας: Έχει χορηγηθεί μετά από τις 14:28 συνεπώς εκείνη την ώρα δεν ήταν στο θάλαμο η κατηγορουμένη.

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια σχετικά με το γεγονός ότι ο ιατροδικαστής έδωσε ως αιτία θανάτου την δηλητηρίαση από κεταμίνη, υποστηρίζοντας πως ο κ. Μπουζιάνης βρέθηκε σε αδιέξοδο, προσθέτοντας : «έχουμε μία τοξικολογική στην οποία δεν έχει λογική σειρά. Δόθηκε σε τέσσερις ταχύτητες.»

Πρόεδρος: Γιατί πέθανε στις 29/01/22; Ήταν τυχαίο;

Μάρτυρας: Απλά τυχαίνει τότε να κάνει το 15ο επεισόδιο και δεν αντέχει η καρδιά.

Αλ.Κούγιας: Με τις ίδιες αιτίες το παιδί πέθανε και στις 25/1. Έγινε διασωλήνωση;

Πρόεδρος: ΑΜΠΟΥ έγινε.

Αλ.Κούγιας: Όταν λέτε ότι γιατί δεν πέθανε στις 27 όταν είχε πεθάνει στις 25 με ενοχλεί!

Τα καρδιολογικά προβλήματα

Η μάρτυρας απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, τόνισε πως ένα νοσοκομειακό φάρμακο όπως η κεταμίνη δεν μπορεί να είναι δηλητήριο και πρόσθεσε πως η δόση μέχρι τα επτά μικρογραμμάρια ανά κυβικό αίματος είναι μέσα στα θεραπευτικά πλαίσια. Παράλληλα, επισήμανε πως τα επεισόδια που φέρεται να έκανε η μικρή Τζωρτζίνα διαπιστώθηκαν από τους γιατρούς.

Αλ. Κούγιας: Τα επεισόδια της Τζωρτζίνας διαπιστώθηκαν;

Μάρτυρας: Ναι. Δεν γίνεται να αναφέρουμε μυδρίαση ή σιελόρροια και να λέμε ότι αυτό το έκανε η κεταμίνη.

Αλ. Κούγιας: Σωστά αναφέρει το παραπεμπτικό βούλευμα ότι κατηγορουμένη επινόησε 15 επεισόδια;

Μάρτυρας: Οι γιατροί έχουν διαπιστώσει τα επεισόδια. Εξαντλήθηκε όλο το υγρό του παιδιού για να ψάχνουμε μία κεταμίνη, έναν ελέφαντα.

Αλ. Κούγιας: Έχετε διαβάσει πουθενά να έχει περιγράψει ένας γιατρός πως προκάλεσε τα επεισόδια η κατηγορουμένη;

Μάρτυρας: Σε τέτοια δεν έχω μπει.

Αλ. Κούγιας: Κανένας γιατρός δεν έχει περιγράψει.

Την ίδια στιγμή, η κυρία Δημακοπούλου κατέθεσε πως το ποσοστό που δίνει ο κ. Ράικος για τη ποσότητα της κεταμίνης που εντοπίστηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας είναι λανθασμένο.

Και καθώς το αίμα που εξετάστηκε προέρχεται από την καρδιά και συνεπώς θα έπρεπε να διαιρεθεί τουλάχιστον διά δύο. Η μάρτυρας απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις του Αλ. Κούγια υποστήριξε πως η κατηγορούμενη έχει καρδιολογικό πρόβλημα.

«Υπάρχει μαγνητική καρδιάς, σύμφωνα με την οποία η μητέρα έχει 48% κλάσμα εξώθησης. Το παιδί έχει πεθάνει με 50% κλάσμα εξώθησης. Κάτω από 68% μπορείς να πεθάνεις. Επίσημα το Ωνάσειο δεν απέκλεισε το γενετικό λόγο. Έδωσε και ένα ποσοστό 25% αδιάγνωστων γονιδίων. Ενδέχεται όλα τα κορίτσια και οικογένεια να πάσχουν από μυοκαρδίτιδα. Εάν συνεχιστεί αυτό, στην επόμενη τριετία μπορεί να πεθάνει. Είναι σίγουρο πως θα πεθάνει» τόνισε η μάρτυρας.

Πρόεδρος: Τι θα της προκαλέσει αυτό που έχει;

Μάρτυρας: Έχει καρδιά 70χρονου και είναι 34 ετών.

Πρόεδρος: Αιτία θανάτου τι θα γράφει;

Μάρτυρας: Καρδιακή ανεπάρκεια.

Προέδρος: Εσείς καταθέτετε και εμείς θα αξιολογήσουμε.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο.

newsit.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.