ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ: Χαιρετίζει την έναρξη της 20ης Γεωργικής Έκθεσης της Χαλανδρίτσας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Με αφορμή την έναρξη της ετήσιας Γεωργικής Έκθεσης της Χαλανδρίτσας που για τα επόμενα 24ωρα θα αποτελέσει και την αφορμή για ένα ετήσιο ραντεβού που δίνουν, στην έδρα του δήμου μας, πάνω από 120 εκθέτες αλλά και χιλιάδες επισκέπτες, ο επικεφαλής της «Νέας Συμπόρευσης για τον Ερύμανθο» και υποψήφιος δήμαρχος Διαμαντής Κανελλόπουλος δίνει στη δημοσιότητα το χαιρετισμό του, με μερικές σκέψεις για την αναβάθμιση του μεγάλου αυτού γεγονότος, για την οποία άλλωστε έχει δεσμευθεί ως ο επόμενος δήμαρχος, μέσα και από τις βασικές Προγραμματικές Θέσεις του συνδυασμού.  

Ο χαιρετισμός:  

«Σας καλωσορίζω και εγώ από την πλευρά μου στην Αγροτική Έκθεση της Χαλανδρίτσας  η οποία συμπληρώνει φέτος δύο δεκαετίες ζωής (με μια μικρή στάση εργασιών λόγω της πανδημίας) και φιλοξενείται σε αυτόν τον όμορφο τόπο. 

Πριν αναφερθώ στις προοπτικές της έκθεσης η οποία και για αυτή την περίοδο θα μεταφέρει τη Χαλανδρίτσα ψηλά, στο κέντρο του ενδιαφέροντος για ολόκληρη την Αχαΐα, θα πρέπει να σταθώ σε όσα παρακολουθούμε αυτές τις μέρες. Αλλά και σε όσα είδαμε όλο το καλοκαίρι. 

Το Κλίμα αλλάζει και μαζί με την επιδείνωση των συνθηκών, η αγροτική και ζωική μας παραγωγή γίνεται, καθημερινά πλέον, όλο και πιο ευάλωτη στις μεταβολές του καιρού.  

Η παρουσία εδώ εκπροσώπων της πολιτικής εξουσίας αλλά και της περιφερειακής διοίκησης και αυτοδιοίκησης είναι μια καλή ευκαιρία να αναρωτηθούμε: Πόσο έτοιμοι είμαστε να προστατέψουμε τις ζωές, την περιουσία και την παραγωγή, από τις αρπακτικές διαθέσεις της φύσης;  

Οι υποδομές της περιοχής μας εδώ έχουν δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν. Σήμερα όμως δεν αρκεί μόνο να ανατρέχουμε στις δοκιμασίες του χθες!  

Θα έπρεπε να διαθέτουμε ήδη προγνωστικά -σύγχρονα- επιστημονικά μοντέλα πρόβλεψης. Με έμφαση στην παρατήρηση και πρόληψη. Μοντέλα που να καλύπτουν τις κρίσιμες υποδομές για την επιβίωση στο ύπαιθρο και τα χωριά, όπως, για παράδειγμα, την αγροτική οδοποιία. 

Κυρίες και κύριοι, κοιτώντας από εδώ την Χαλανδρίτσα, θα πρέπει να είμαστε περήφανοι γι αυτό που έχουμε χτίσει πάνω στο μεράκι και τον κόπο του αγρότη και του κτηνοτρόφου, ναλλά και τη στήριξη μιας ολόκληρης ομάδας επαγγελματιών που είναι καθημερινά δίπλα του. Οι ανάγκες είναι πολλές αλλά η προσπάθεια είναι ήδη μεγάλη. 

Όλοι οι έκθετες που είναι παρόντες εδώ σήμερα θα σας σφίξουν το χέρι, θα σας κτυπήσουν τη πλάτη, στους παραγωγούς, και θα σας πουν ‘προχώρα μπροστά, εμείς είμαστε εδώ!’  

Από την πλευρά μας, οι αυτοδιοικητικοί, έχουμε έναν άλλο ρόλο. Να ανοίξουμε τα μάτια μας και να διαπιστώσουμε ότι το αύριο το τόπου μας είναι εδώ αλλά ζητά από εμάς  

-να οργώσουμε τη χώρα, να βρούμε άξιους ανθρώπους που θα φέρουν καλές πρακτικές στην παραγωγή, 

-να επιδιώξουμε συνεργασίες με φορείς που μπορούν να ανοίξουν και άλλες αγορές για τα προϊόντα μας, 

-να καλέσουμε κρατικούς φορείς να εκπαιδεύσουν τους αγρότες μας σε νέες μεθόδους και καλλιέργειες. 

Δεν ζητάμε πολλά απλά επιδιώκουμε το καλύτερο που μπορούμε, δεν θα εφησυχάσουμε αν δεν δούμε την περιοχή μας να σηκώνει αξία. 

Θέτουμε ως στόχο μέσα σε μια διετία να έχουμε αναβαθμίσει ποιοτικά και χωρικά αυτή την έκθεση. Με διπλάσιους έκθετες και μια ξεχωριστή, σε διπλανό χώρο, έκθεση γεωργικής μηχανολογίας και καινοτομίας στην παραγωγή.  

Δεν είναι η περιοχή η οποία είμαστε εδώ σήμερα που δεν καλύπτει τα σχέδια και τις φιλοδοξίες μας για το αύριο αυτής της έκθεσης… Είναι η δυναμική του τόπου και των ανθρώπων που αξίζει  ακόμη περισσότερα.  

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ! Καλή συνέχεια σε όλους!» 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.