Μαλλιά: Πόσο συχνά πρέπει να τα λούζουμε;

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Κάνουμε πολλά για την φροντίδα των μαλλιών μας. Από τις ενδελεχείς ρουτίνες περιποίησης μέχρι την επιλογή συγκεκριμένων καλλυντικών και συνθέσεων, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι τα υγιή μαλλιά δεν συμβαίνουν… τυχαία.

Ωστόσο, αμελούμε το βασικότερο: Το λούσιμο. Η συζήτηση γύρω από το πόσο τακτικά πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας είναι έντονη, ακόμα όμως το ερώτημα δεν έχει απαντηθεί.

Ενώ ορισμένοι hair stylists επισημαίνουν ότι το λούσιμο των μαλλιών σας μία φορά την εβδομάδα είναι αρκετό, εφόσον χρησιμοποιείτε ένα καλό σαμπουάν και τα μαλλιά σας ανταποκρίνονται καλά σε αυτή τη συχνότητα, αυτό μπορεί να μην ισχύει για κάθε περίπτωση.

Εάν τα μαλλιά σας είναι στεγνά και δεν τα λούζετε συχνά, υπάρχει περίπτωση να χάσουν την φυσική τους υγρασία σε βάθος χρόνου.

Όταν τα μαλλιά φαίνονται καθαρά, αλλά δεν είναι

Ταυτόχρονα εάν περνάτε παραπάνω από μία εβδομάδα χωρίς να τα λούζετε, είναι πιθανό οι θύλακες της τρίχας να «φράξουν».

Ακόμα και εάν τα μαλλιά σας φαίνονται καθαρά, η ρύπανση (ένας από τους σημαντικότερους επιθετικούς παράγοντες της τρίχας), ο ιδρώτας και ο καπνός του τσιγάρου τα επηρεάζουν. Εάν πλένετε τα μαλλιά σας λιγότερο από δύο φορές την εβδομάδα, οι θύλακες είναι πιθανό να φράξουν, προκαλώντας μια σειρά προβλημάτων, όπως ξεφλούδισμα του τριχωτού της κεφαλής, φαγούρα, ευαισθησία, πιτυρίδα, ακόμη και απώλεια μαλλιών.

Αυτά τα μικρά σωματίδια, που είναι αόρατα στο μάτι, εμποδίζουν τα μαλλιά να οξυγονωθούν επαρκώς. Για αυτό είναι καλό να τα λούζετε πιο συχνά, ακόμα και εάν τα μαλλιά σας είναι πιο πυκνά ή εάν αισθάνεστε ότι δεν χρειάζονται λούσιμο.

Ο μαγικός αριθμός 2

Ενώ δεν υπάρχει ένας καθολικός κανόνας για την συχνότητα του λουσίματος, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψιν τον τρόπο ζωής σας αλλά και τις καθημερινές σας συνήθειες. Το κλίμα, η οδήγηση μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου, ο αθλητισμός παίζουν επίσης ρόλο.

Ωστόσο, ακόμη και όταν τα μαλλιά είναι ξηρά και πυκνά, οι ειδικοί συμβουλεύουν να λούζεστε τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα για να αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα που μπορεί να συσσωρευτούν στο τριχωτό της κεφαλής και που μπορεί να προκαλέσουν την εξασθένιση της τρίχας.

Και φυσικά, μην ξεχνάτε να κάνετε καλό ξέβγαλμα, αφού μετά την εφαρμογή του κατάλληλου σαμπουάν, αποτελεί το «κλειδί» για υγιή μαλλιά γεμάτα λάμψη.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.