Αχτσιόγλου για εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: «Πρέπει να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Σήμερα κλείνουμε έναν μεγάλο πρώτο και κρίσιμο κύκλο στη συλλογική μας προσπάθεια. Και ήδη έχουμε καταφέρει κάτι σπουδαίο. Έχουμε αφήσει πίσω μας την εσωστρέφεια και την απογοήτευση, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα», τόνισε η Έφη Αχτσιόγλου, στην ομιλία της στην κεντρική πολιτική της εκδήλωση στην Αθήνα, εν όψει των εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία του κόμματος, την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία σημείωσε ότι «έχω επισκεφθεί δεκάδες σημεία της χώρας τις τελευταίες εβδομάδες. Και όπου πήγα, συνάντησα ανθρώπους που αγωνιούν, που ενδιαφέρονται, που συμμετέχουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν είναι πια το ηττημένο κόμμα των εκλογών. Είναι το κόμμα που επιστρέφει δυναμικά, ανανεωμένο και ενωμένο, για να εκφράσει τη μεγάλη προοδευτική παράταξη, τη σύγχρονη Αριστερά, και πάνω από όλα το αίτημα της ελληνικής κοινωνίας για μια ζωή που της αξίζει».

Ανέφερε, παράλληλα, πως «σήμερα, εδώ βρισκόμαστε άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, εμπειρίες και διαδρομές. Μας ενώνει όμως ένας κοινός στόχος για μία κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης, ανθρωπιάς, δημοκρατίας και ελευθερίας. Μας ενώνει και η βαθιά αντίληψη για το τι είναι πολιτική. Η πολιτική που δίνει έμφαση στο περιεχόμενο και όχι στα συνθήματα, που μπορεί να είναι ταυτόχρονα ριζοσπαστική και ρεαλιστική».

Η κα Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «πολλές φορές με έχουν ρωτήσει πώς φαντάζομαι τον ΣΥΡΙΖΑ του μέλλοντος. Αν έπρεπε να απαντήσω με μια φράση, θα έλεγα “η εικόνα που είδαμε σήμερα εδώ”. Οι άνθρωποι που μου έκαναν την τιμή να μιλήσουν πριν ανέβω στο βήμα, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που χρειαζόμαστε και που θέλουμε. Ένα κόμμα κοινωνικό, ένα κόμμα σύγχρονο και παρεμβατικό, ένα κόμμα ανοιχτό, ένα κόμμα που θα νιώθει άνετα να ακούει και να συνομιλεί, ένα κόμμα που θα νιώθει πάνω από όλα υποχρεωμένο να συγχρονίζεται με τις διεκδικήσεις του κόσμου της μισθωτής εργασίας, του νεανικού ριζοσπαστισμού, των νέων κοινωνικών κινημάτων, των πιο ελπιδοφόρων ρευμάτων σκέψης και επιστημονικής αναζήτησης. Αυτή είναι η κοινωνική δυναμική που μπορεί να μας εξοπλίσει για τις μάχες που έρχονται. Ή που μάλλον ήδη είναι εδώ».

Η υποψήφια Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δήλωσε ότι πρέπει να ηττηθεί η πολιτική Μητσοτάκη και αναφέρθηκε στις φονικές πυρκαγιές και πλημμύρες που σάρωσαν τη χώρα και κατέστρεψαν ολόκληρες περιοχές. Σημείωσε, επίσης, πως «μπροστά μας εξελίσσεται ένας κατήφορος, κυριολεκτικός και ηθικός, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ. Σε αυτόν τον κατήφορο είναι δική μας ευθύνη και χρέος να υψώσουμε ανάχωμα, να βάλουμε φραγμό».

Υπογράμμισε, παράλληλα, πως «είμαι μια από εσάς. Και για αυτό ξέρω ότι στη ζωή δεν υπάρχουν ευκολίες και μαγικές λύσεις. Ό,τι καταφέραμε, το καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια, συνεχείς και καθημερινές μάχες και μια διαρκή αναμέτρηση με οργανωμένα συμφέροντα και αντιστάσεις που θέλουν να μετατρέψουν την αριστερά σε μια δύναμη στο περιθώριο του πολιτικού σκηνικού. Δεν θα τους αφήσουμε. Δεν θα τους το επιτρέψουμε. Όχι από κάποιον κακώς εννοούμενο κομματικό πατριωτισμό. Αλλά από τη βαθιά αίσθηση ευθύνης απέναντι στους πολίτες που αναμένουν από εμάς να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε έτοιμοι και ικανοί να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους».

Η κα Αχτσιόγλου αναφέρθηκε σε τέσσερα στρατηγικά για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. πεδία:
«- Προτάσσουμε ένα κράτος που θα παρεμβαίνει προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας, ένα κράτος “στρατηγό” που θα σχεδιάζει και θα υλοποιεί πολιτικές για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών, όπως η δημόσια υγεία, η δημόσια παιδεία και η κοινωνική προστασία.
– Να συζητήσουμε σοβαρά για την αλλαγή του αναπτυξιακού, παραγωγικού μοντέλου της χώρας, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με μονοκαλλιέργεια του τουρισμού. Να συζητήσουμε για την ενίσχυση τους πρωτογενούς τομέα, της βιομηχανίας, των ψηφιακών τεχνολογιών, αυτή η ενίσχυση προϋποθέτει την εμπλοκή των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
– H εργασία μπροστά. Το να δουλεύεις στην Ελλάδα θα πρέπει να σημαίνει αξιοπρεπείς μισθούς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ενιαία δικαιώματα για τους εργαζόμενους.
– Τα πολιτικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα δεν είναι πολυτέλεια. Είναι προϋπόθεση για κάθε πολιτική αλλαγή. Ένας άνθρωπος που φοβάται, που ζει υπό καθεστώς ακραίας ανασφάλειας, δεν είναι ένας ελεύθερος άνθρωπος που μπορεί να διεκδικεί. Χώρος για πρόοδο υπάρχει μόνο εκεί που οι άνθρωποι νιώθουν ελεύθεροι και διεκδικούν».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι «δεν νοείται λαϊκό κόμμα να μην βρίσκεται παντού, εκεί που παράγεται πολιτική στην ελληνική κοινωνία, δηλαδή στους χώρους δουλειάς, στα επιμελητήρια, στους επαγγελματικούς συλλόγους, στα σωματεία, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στις γειτονιές. Είμαστε και θα είμαστε με τους πολλούς και για τους πολλούς. Για να εκφράζουμε τις αγωνίες τους και να δίνουμε προοπτική. Είμαστε κυβερνητικό κόμμα και για αυτό επιδιώκουμε τη μέγιστη δυνατή κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική επιρροή».

Κλείνοντας την ομιλία της η κα Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «αυτή είναι η δική μας πρόσκληση στην ελληνική κοινωνία: Να πιστέψουμε ότι οι πιο όμορφες μέρες μας δεν είναι πίσω μας. Είναι μπροστά μας. Αλλά δεν θα έρθουν μόνες τους. Θα έρθουν επειδή θα τις διεκδικήσουμε. Θα έρθουν επειδή θα τις κερδίσουμε. Και αυτή είναι η δική μου δέσμευση. Δέσμευση σε κάθε έναν και κάθε μία από εσάς, σε αυτούς που έχουμε συναντηθεί στις δεκάδες συσκέψεις και συγκεντρώσεις των τελευταίων μηνών, που έχουμε συμφωνήσει ότι με την πολιτική δεν παίζουμε, αλλά κάνουμε πολιτική γιατί μας ενδιαφέρουν οι ζωές μας. Οι ζωές των πραγματικών ανθρώπων. Στις 17 Σεπτεμβρίου παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Τη δική μας υπόθεση. Τη δική μας ζωή».

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.