Το σπιράλ για τον Τουρισμό: «Αντιδημαρχία Τουρισμού», προτάσεις και θέσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το πλήρες πρόγραμμα της παράταξης για να γίνει η Πάτρα προορισμός

Η Πάτρα ζει ένα ακόμα καλοκαίρι με ελάχιστους επισκέπτες. Πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου και, ενώ όλη η Ελλάδα κατακλύζεται από τουρίστες, η πόλη μας δεν φιλοξενεί κόσμο, με αποτέλεσμα η οικονομία να μην κινείται, η αγορά να ασφυκτιά, η πόλη να μαραζώνει. Δεν ήρθαν, όμως, νομοτελειακά αυτές οι ήσυχες μέρες και του φετινού Αυγούστου. Αυτές είναι αποτέλεσμα επιλογών, απόρροια αδράνειας και αδιαφορίας όσων έπρεπε να έχουν μεριμνήσει για το αντίθετο. Οι ευθύνες της απερχόμενης δημοτικής αρχής είναι μεγάλες.

Το σπιράλ οραματίζεται την επιστροφή της Πάτρας στον τουριστικό χάρτη και την ανάδειξή της ως έναν πολλά υποσχόμενο τουριστικό προορισμό, με αναγνωρισιμότητα της πόλης εντός και εκτός Ελλάδας. Μία από τις άμεσες ενέργειες θα είναι η δημιουργία Αντιδημαρχίας Τουρισμού για τον καλύτερο συντονισμό και υλοποίηση της ανάλογης πολιτικής, τη δημιουργία τουριστικού branding και την προώθηση και προβολή της Πάτρας σε τουριστικές εκθέσεις του εσωτερικού και εξωτερικού.

Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα του σπιράλ για τον Τουρισμό προτείνει:

Δημιουργία Καρναβαλικού θεματικού πάρκου και μουσείου με επισκεψιμότητα όλο τον χρόνο.
Αξιοποίηση τοπικών καλλιτεχνών και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο Καρναβάλι
Δημιουργία νέων τοπόσημων (ανάδειξη θαλασσίου μετώπου, τελεφερίκ στις σκάλες της Αγίου Νικολάου για σύνδεση της πάνω με την κάτω πόλη κ.α.)
Ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού αναδεικνύοντας τον θρησκευτικό πλούτο της περιοχής μας (Άγιος Ανδρέας, Μονή Γηροκομείου, Παντοκράτωρας, λοιποί ναοί και μοναστήρια)
Ανάπτυξη του ναυταθλητικού τουρισμού με τη διοργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και αγώνων στον πατραϊκό κόλπο (πόλο, ιστιοπλοΐα, kite surf στο Δρέπανο, καταδυτικοί αγώνες κ.α.)
Προσέλκυση μεγάλων αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων
Άμεση αναβάθμιση-αναμόρφωση της υπάρχουσας μαρίνας και δημιουργία νέας για ελλιμενισμό μεγαλύτερων τουριστικών σκαφών
Ανάπτυξη του συνεδριακού και ιατρικού τουρισμού, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό της πόλης (πανεπιστημιακά ιδρύματα, ερευνητικά ινστιτούτα, νοσοκομεία κλπ)
Έμφαση στον οικοτουρισμό αξιοποιώντας πεζοπορικές διαδρομές στο Παναχαϊκό Όρος και σε περιαστικά δάση
Σύνδεση και συνεργασία της πόλης με το πανεπιστήμιο και οργάνωση δράσεων από τον Δήμο με σκοπό οι φοιτητές στην Πάτρα να γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές αυτής της πόλης
Ενεργοποίηση και αξιοποίηση του δικτύου τοπικών επαγγελματιών και συλλόγων για διοργάνωση επαγγελματικών εκθέσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλής επισκεψιμότητας (γιορτή κρασιού, street food festival, γιορτή κερασιού, γιορτή σαρδέλας, night run κ.α.)
Δημιουργία ολοκληρωμένης Ιστοσελίδας του Δήμου Πάτρας με τουριστικό περιεχόμενο – «Visit Patras»

Τα παραπάνω παρουσιάστηκαν από την Ομάδα Εργασίας #τουρισμός του σπιράλ σε σχετική εκδήλωση που έγινε, συμβολικά, μπροστά στον φάρο των Πατρών, παλιό τοπόσημο της πόλης. Εκτός του επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιου Δημάρχου Πατρέων Πέτρου Ψωμά, στην παρουσίαση συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Χαράλαμπος Στανίτσας, ο συντονιστής της Ομάδας Εργασίας #τουρισμός της παράταξης Γιάννης Κανδύλης και τα μέλη της ομάδας: Κατερίνα Παρασκευοπούλου, Τόνια Πάππας, Ευθύμης Γαρουφαλής, Λεωνίδας Ζαβέρδας και Αγγελική Κυριακοπούλου.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.