Νέα Φιλαδέλφεια: Έπιασαν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας άλλους 5 Κροάτες χούλιγκανς για τη δολοφονία του 29χρονου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Άλλους πέντε Κροάτες χούλιγκανς για τους οποίους προέκυψε ότι συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση το βράδυ της Δευτέρας στη Νέα Φιλαδέλφεια όπου έχασε τη ζωή του ο 29χρονος Μιχάλης Κατσουρής εντόπισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας αστυνομικοί στη Θεσπρωτία.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ οι πέντε Κροάτες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ενώ ετοιμάζονταν να επιβιβαστούν στο πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Αρχικά οι πέντε Κροάτες προσήχθησαν στο κτήριο της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσπρωτίας με την έρευνα να δείχνει ότι συμμετείχαν στην φονική επιδρομή έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ με θύμα τον άτυχο 29χρονο φίλαθλο του «δικεφάλου».

Κατά τις ίδιες πληροφορίες όταν ολοκληρωθεί η έρευνα για τους πέντε Κροάτες θα μεταφερθούν με ειδική μεταγωγή στην Αθήνα.

Χθες, Τρίτη, είχε συλληφθεί ένας 19χρονος Κροάτης, ο οποίος εντοπίστηκε να ταξιδεύει προς Αλβανία, με λεωφορείο, και θεωρήθηκε ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση στη Νέα Φιλάδελφεια.

Στον έλεγχο που έγινε στο συνοριακό φυλάκιο της Κακαβιάς αστυνομικοί τον θεώρησαν ύποπτο για συμμετοχή στα επεισόδια γιατί είχε μπει στη χώρα μας την προηγούμενη ημέρα. Ο νεαρός μεταφέρθηκε και ανακρίθηκε στην Ασφάλεια Ιωαννίνων, όπου διαπιστώθηκε η συμμετοχή του στα αιματηρά γεγονότα και έτσι συνελήφθη.

Σημειώνεται ότι αργότερα σήμερα θα οδηγηθούν ενώπιον του εισαγγελέα οι 94 από τους συλληφθέντες για το φονικό «ντου» σε βάρος των οποίων αναμένεται, κατά πληροφορίες, να ασκηθούν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Έλληνας ο δολοφόνος του Μιχάλη;

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό του δράστη της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα, αργά τη Δευτέρα, έξω από το γήπεδο της αγαπημένης του ομάδας, της ΑΕΚ, από χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αστυνομικές πηγές, μιλώντας την Τρίτηυ στο protothema.gr, ανέφεραν πως η έρευνα στρέφεται προς όλες τις κατευθύνσεις και πως είναι πιθανό ο δράστης της δολοφονίας να μην είναι Κροάτης, αλλά Έλληνας.

«Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο ο δράστης να είναι Έλληνας. Σε κάποια από τα βίντεο που έχουν ληφθεί την ώρα των γεγονότων ακούγονται κάποιοι να μιλάνε ελληνικά και να λένε φράσεις του τύπου “πάμε να τους τελειώσουμε”. Έτσι, εξετάζεται ακόμη και το ενδεχόμενο αυτό, χωρίς τίποτα να είναι σίγουρο μέχρι στιγμής» ανέφεραν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές.

Παράλληλα στη λήψη γενετικού υλικού απ’ όλους τους συλληφθέντες προχώρησαν οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση, καθώς αυτό ίσως οδηγήσει στην ταυτότητα του δράστη της δολοφονίας. «Το πιθανότερο είναι ο δράστης να βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες, ωστόσο υπάρχουν και άτομα που διαφεύγουν και ίσως να εμπλέκονται στη δολοφονία. Το βασικό είναι να βρεθεί το όπλο του εγκλήματος ή δείγματα DNA κοντά στην πληγή και σε συνδυασμό με μαρτυρίες να προκύψει η ταυτότητα του ατόμου που έκανε το έγκλημα» επισήμαναν σχετικά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ.

Εν τω μεταξύ, η Αστυνομία συνεχίζει τους εξονυχιστικούς ελέγχους και προσαγωγές Κροατών στην Αθήνα, αλλά και όσων επιχειρούν να φύγουν από τη χώρα, από τα συνοριακά περάσματα, όπου έχουν δοθεί αυστηρές εντολές να εξετάζονται με μεγάλη προσοχή.

 

ΠΗΓΗ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.