Ν. Καραθανασόπουλος: Ικανοποίηση των αναγκών των εργαζομένων και όχι ημίμετρα για την ακρίβεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

«Οι εργαζόμενοι να απαιτήσουν την ικανοποίηση των αναγκών τους, να συγκρουστούν με την αιτία των προβλημάτων τους», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας χθες στον τ/σ «Open».
Σημείωσε ότι «η ακρίβεια είναι απόρροια επιλογών όλων των κυβερνήσεων για απελευθέρωση των αγορών, εμπορευματοποίηση τομέων, όπως Υγεία και Παιδεία, χαμηλούς μισθούς και συντάξεις και αυξημένους φόρους, άμεσους και έμμεσους».

«Αυτό το εκρηκτικό μείγμα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με διάφορα ημίμετρα, είτε αυτά αφορούν αποσπασπασματικούς ελέγχους, είτε διάφορα επιδόματα» τόνισε.

Για τις παραλίες υπογράμμισε ότι »πρέπει να είναι ελεύθερες για τον λαό, χωρίς οικονομική επιβάρυνση και ταυτόχρονα οι Δήμοι να έχουν φροντίσει να υπάρχουν οι απαραίτητες υποδομές και η καθαριότητα με το αναγκαίο προσωπικό που πρέπει να προσληφθεί».

Πρόσθεσε ότι «έχει δίκιο ο κόσμος που αντιδρά» και ότι το ΚΚΕ στηρίζει το κίνημα αυτό. Υπενθύμισε ότι «με νόμους όλες οι κυβερνήσεις έδωσαν τη δυνατότητα να παραχωρούνται παραλίες, αιγιαλοί και ορεινοί όγκοι στους επιχειρηματικούς ομίλους και αυτό διαμορφώνει τις προϋποθέσεις των όποιων αυθαιρεσιών».

Επισήμανε ότι «ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση του ΚΚΕ για την αναθεώρηση του άρθρου 18 του Συντάγματος για να μην παραχωρούνται σε τρίτους οι ορεινοί όγκοι, οι αιγιαλοί και οι ακτές».

Για τις τοπικές εκλογές σχολίασε ότι «η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ αναζητούν και ανακυκλώνουν πρόσωπα που θα υπηρετήσουν την αντιλαϊκή πολιτική».
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.