Έρχεται το Urban Fest: Δράσεις πολιτισμού, κινηματογράφος και μουσικές εκδηλώσεις στο Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Το RouteLAB, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας και το Ionian TV, σας προσκαλεί στο URBAN FEST, μια διήμερη γιορτή πολιτισμού και δημιουργικότητας που θα λάβει χώρα στο Παλιό Δημοτικό Νοσοκομείο της Πάτρας στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Προπομπός του URBAN FEST είναι το “Urban FilmLUX”, μια σειρά προβολών των ευρωπαϊκών ταινιών του Βραβείου Κοινού LUX 2023, που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και την Κινηματογραφική Λέσχη Πάτρας, στο Θεατράκι της Μαρίνας, από τις 31 Αυγούστου έως τις 4 Σεπτεμβρίου, ξεκινώντας κάθε βράδυ στις 9.30 μ.μ.

Ανάμεσα στις προβολές θα περιλαμβάνεται και η ταινία που κέρδισε το βραβείο, το “Close” του Βέλγου σκηνοθέτη Lukas Dhont, η οποία θα γίνει με την παρουσία του Δρ. Χάρη Κούντουρου, Υπευθύνου Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, ο οποίος θα μιλήσει για τον θεσμό “Βραβείο Κοινού ΛΟΥΞ”, και θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού υπό τον συντονισμό της Κινηματογραφικής Λέσχης της Πάτρας.

Οι προβολές αυτές αποτελούν μια εξαιρετική ευκαιρία για το κοινό να έρθει σε επαφή με την ευρωπαϊκή κινηματογραφική παραγωγή και να προετοιμαστεί για το διήμερο του φεστιβάλ.

urban_filmlux_program_post.jpg

Το URBAN FEST είναι ανοιχτό για όλους και η είσοδος είναι ελεύθερη. Στόχος είναι η ανάδειξη της πολυμορφίας και της πρωτοτυπίας της δημιουργικής βιομηχανίας στην Αχαΐα και σε όλη την Ελληνική Περιφέρεια.

Το διήμερο του URBAN FEST, 5 & 6 Σεπτεμβρίου, θα ξεκινά στις 18:00 και θα περιλαμβάνει ομιλίες, διαδραστικά φόρουμ με σημαντικές προσωπικότητες που δραστηριοποιούνται, στην έρευνα, στον καλλιτεχνικό χώρο και στην πολιτική, μουσική παράσταση από την Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης», χορευτική παράσταση από την Dansarte  την Ανώτερη Επαγγελματική Σχολή Χορού της Τατιάνας Λοβέρδου, stand up comedy από τον Γιάννη Λυκουρέζο και τον Ηλία Λάτε και πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Μία από τις παράλληλες δράσεις περιλαμβάνουν το “Patras Urban Click”, έναν διαγωνισμό φωτογραφίας που δέχεται ήδη συμμετοχές από τις 21 Ιουλίου και θα δέχεται – μετά από παράταση – έως και τις 25 Αυγούστου. Οι νικητές θα ανακοινωθούν στη λήξη της πρώτης ημέρας του διημέρου (5 Σεπτεμβρίου).

Η 1η  καλύτερη φωτογραφία θα κερδίσει μία πλήρη υποτροφία για σπουδές φωτογραφίας στα ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, ενώ η 2η  θα κερδίσει μία επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν στον χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ ενώ θα συμπεριληφθούν στο αφιερωματικό λεύκωμα που θα εκδοθεί μετά τη λήξη της δράσης.

Άλλη μία ιδιαίτερη δράση είναι το “Urban Memories”, μια προβολή ντοκιμαντέρ με θέμα επιδραστικές προσωπικότητες στην πολιτιστική ταυτότητα της Πάτρας η οποία θα πραγματοποιηθεί στον εσωτερικό χώρο του Παλαιού Δημοτικού Νοσοκομείου, σε μορφή οπτικοακουστικής έκθεσης. Η παραγωγή είναι του IONIANTV και θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων οι Αντώνης Παπαντωνόπουλος, Παναγιώτης Φαφούτης, Γιώργος Μαραζιώτης, Γιώργος Καλπουζάνης και Φώτης Στεργίου.

Το URBAN FEST θα κλείσει με τους μοναδικούς Passpartout, οι οποίοι θα μας χαρίσουν μία ακόμη συναυλία γεμάτη ενέργεια και κέφι.

Η συναυλία θα συνοδεύεται από την παρουσία ανερχόμενων ζυθοποιιών, που θα προσφέρουν δωρεάν μπύρα στο κοινό.

Για περισσότερες πληροφορίες, αναζητήστε το Routelab στα κοινωνικά δίκτυα ή  επισκεφθείτε το επίσημο site της διοργάνωσης: www.routelab.gr

Σας περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε τη σύγχρονη πολιτιστική ταυτότητα της Πάτρας και την καλλιτεχνική δημιουργία στην καρδιά της πόλης!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : ROUTELAB ΑΚΜΕ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΧΑΙΑΣ – ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ –  IONIAN TV

CONTENT PARTNER : ΔΙΑΝΕΟΣΙΣ – ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ & ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ –  MOSAIC HUB – ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΤΡΑΣ

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Facebook: Routelab Event

Instagram: Route Lab

Linkedin :  Route Lab

Twitter: Route Lab

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.