Πάτρα: “Κολλημένη” η θερμοκρασία στους 40!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η ζέστη θα πλήξει για μια ακόμη ημέρα τη Δυτ. Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση.

Κοντά στους 40 βαθμούς αναμένεται να φθάσει σήμερα Τρίτη ο υδράργυρος στην Πάτρα, ενώ στο Αγρίνιο προβλέπεται να ξεπεράσει το 40αρι. Καλύτερες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στον Πύργο , καθώς το θερμ΄κμετρο δεν θα δείξει πάνω από 37 βαθμούς.

Ενώ η μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει κατατάξει την Πάτρα σήμερα Τρίτη στην κατηγορία 3: Ακραίες θερμοκρασίες. Σημαντικός κίνυδνος για την υγεία. Λάβετε τις μέγιστες προφυλάξεις.

 

Ωστόσο, από αύριο έρχεται νέα επέλαση του καύσωνα με την Πάτρα να βρίσκεται μέχρι και το Σάββατο σε θερμοκρασίες “καμίνι”, δεδομένου ότι το θερμόμετρο δεν θα πέφτει κάτω από τους 40 βαθμούς, τις μεσημβρινές ώρες.

Αναλυτικά:

Την Τρίτη 18 Ιουλίου στις περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται ηλιοφάνεια, ενώ τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Βόρεια Ελλάδα. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 18 έως 35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-38, στη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 38-39 και τοπικά 40-41 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37-39, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 37-38 βαθμούς, στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 22 έως 32-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 37-39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 και τοπικά 7 μποφόρ και στο Ιόνιο βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.