Καμίνι η Δυτ. Ελλάδα – Κοντά στο 40αρι η Πάτρα – Ο χάρτης του ΜΕΤΕΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σε πολύ υψηλά επίπεδα θα παραμείνουν και σήμερα Κυριακή οι θερμοκρασίες στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση η θερμοκρασία θα προσεγγίσει τους 40 βαθμούς το μεσημέρι κυρίως στην Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία, ενώ στην Ηλεία ο υδράργυρος δεν θα ξεπεράσει τους 37 βαθμούς.

Πάντως για σήμερα η μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει κατατάξει την Αχαΐα στην κατηγορία δύο , όως δείχνει και ο χάρτης γεγονός που σημαίνει πως θα επικρατήσουν: Εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες. Κίνδυνος για την υγεία. Λάβετε προφυλάξεις. Προετοιμαστείτε να βοηθήσετε τα ευάλωτα άτομα.

Να σημειωθεί πως και τις επόμενες ημέρες στη Δυτική Ελλάδα η θερμοκρασίες θα παραμείνουν γύρω στους 40 βαθμούς.

Αναλυτικά:

Την Κυριακή 16 Ιουλίου σε ολόκληρη τη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με ελαφρώς αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης. Υψηλή και έως πολύ υψηλή θα είναι η επικινδυνότητα εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 19 έως 36-37, στη Δυτική Ελλάδα από 24 έως 39-41 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 20 έως 37-39, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 25 έως 37-39 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 24 έως 38-39, στα νησιά του Αιγαίου και στη Βόρεια Κρήτη από 23 έως 33-34 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στη Νότια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 38-40 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις 5-6 μποφόρ και στο Ιόνιο από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.