Εφυγε από τη ζωή η Γιώτα Γιάννα, η ερμηνεύτρια με τη φυσαρμόνικα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών η τραγουδίστρια και δεξιοτέχνης στη φυσαρμόνικα, Γιώτα Γιάννα.

Τo πραγματικό όνομα της Γιώτας Γιάννα, ήταν Παναγιώτα Γιαννέλου, και είχε γεννηθεί το 1928 στους Αμπελοκήπους, όπου και έζησε μέχρι το τέλος της ζωής της.

«Τα φώτα της σκηνής ποτέ δεν θα σβήσουν για σένα» αναφέρεται σε ανάρτηση της τραγουδίστριας στη σελίδα της στο Facebook.

Η Γιώτα Γιάννα ξεκίνησε παίζοντας φυσαρμόνικα δίπλα στη Σοφία Βέμπο συνοδεύοντάς την στο περίφημο τραγούδι “Ο άνθρωπός μου” στο θέατρο Κυβέλης.

Είχε πλούσια δισκογραφία, καθώς ηχογράφησε πολλούς δίσκους 45 στροφών στα χρόνια του ’60, αλλά έγινε πολύ γνωστή, κυρίως στο Αθηναϊκό κοινό, από τις εμφανίσεις της σε νυχτερινά κέντρα της Πλάκας και της Εθνικής οδού.

Είχε τραγουδήσει σε κέντρα της Αθήνας ερμηνεύοντας κομμάτια που έγιναν γνωστά από άλλους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές, όπως η Μαρινέλλα, ο Πουλόπουλος, ο Νταλάρας, η Δούκισσα, ο Βοσκόπουλος. Έχει συνεργαστεί με μεγάλους καλλιτέχνες όπως με τους Σοφία Βέμπο, Βασίλη Τσιτσάνη, Απόστολο Καλδάρα, Ρίτα Σακελλαρίου, Άννα Βίσση, Καίτη Γκρέϋ, Γιώτα Λύδια, Μπέμπα Μπλανς και πολλούς άλλους.

Είχε πάντα ένα προσωπικό στυλ και τη φυσαρμόνικα στο χέρι. Ο Σταμάτης Κραουνάκης την είχε χαρακτηρίσει ως την Ελληνίδα Τζάνις Τζόπλιν, ο Μάνος Χατζιδάκις « Πασιονάρια της Λαϊκής Πίστας».

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.