Εφορία: Ποιοι δικαιούνται απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ποια φυσικά και νομικά πρόσωπα δικαιούνται απαλλαγή και δεν έχουν ειδοποιηθεί από την ΑΑΔΕ. Τελευταία ευκαιρία έως την Παρασκευή για υποβολή ενστάσεων.

Φυσικά και νομικά πρόσωπα με επιχειρηματική δραστηριότητα τα οποία προχώρησαν πέρυσι σε αύξηση των θέσεων απασχόλησης και δικαιούνται φέτος απαλλαγή από το τέλος επιτηδεύματος, αλλά δεν έχουν λάβει τη σχετική ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ, έχουν τώρα μια τελευταία ευκαιρία να υποβάλουν ένσταση έως την ερχόμενη Παρασκευή και να γλιτώσουν από το «χαράτσι» των 400-1.000 ευρώ.

Οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν στείλει μαζικά ενημερωτικά email στους δικαιούχους απαλλαγής ήδη από τις αρχές Ιουλίου. Υπάρχουν όμως, σύμφωνα με λογιστές, και αρκετοί ελεύθεροι επαγγελματίες ή επιχειρήσεις που, παρ’ ότι πληρούν τις προϋποθέσεις, δεν έχουν λάβει σχετική ειδοποίηση και κινδυνεύουν να χάσουν την απαλλαγή, είτε λόγω λάθους εγγραφής είτε επειδή υπέβαλαν χειρόγραφα δηλώσεις πρόσληψης που δεν είχαν προλάβει να προσμετρηθούν.

Για να μη συμβεί αυτό, θα πρέπει να υποβάλουν ένσταση έως την ερχόμενη Παρασκευή 28 Ιουλίου με τη συμπλήρωση σχετικού εντύπου εντός του περιβάλλοντος του Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ μαζί με όλα τα απαραίτητα κατά περίπτωση δικαιολογητικά και στοιχεία για την τεκμηρίωση της ένστασης. Η απόφαση κοινοποιείται στην επιχείρηση και γνωστοποιείται στο Π.Σ. ΕΡΓΑΝΗ, το οποίο αποστέλλει για τις περιπτώσεις αυτές επικαιροποιημένα στοιχεία στην ΑΑΔΕ. Στη συνέχεια, η ΑΑΔΕ αποστέλλει μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις επιχειρήσεις των οποίων η ένσταση γίνεται αποδεκτή.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.