Τσίπρας από Πάτρα: «Όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται» – ΒΙΝΤΕΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αποτραπεί η «παντοδυναμία» του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως μόνον έτσι μπορεί να μπει φραγμός σε ένα «ανεξέλεγκτο καθεστώς και μία δημοκρατία τύπου Όρμπαν».

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν, είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, ενώ αναφέρθηκε στο θέμα της μουσουλμανικής μεινότητας της Θράκης, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι παίζει «επικίνδυνα παιχνίδια» με ευαίσθητα εθνικά θέματα.

Παράλληλα, μίλησε για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με αφορμή το τραγικό ναυάγιο στην Πύλο, αντιπαραβάλοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έσωζε ζωές.

«Μαζί θα αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τους συσχετισμούς του Μάη» είπε ο Αλέξης Τσίπρας ξεκαθαρίζοντας ότι «θα είμαστε μαζί και από Δευτέρα».

Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και θα παραμείνει κόμμα εξουσίας, καθώς δεν είναι ούτε κόμμα διαμαρτυρίας, ούτε και συμπλήρωμα σε κυβερνήσεις της Δεξιάς.

Τόνισε ότι ο ΣΥΤΙΖΑ θα παλέψει γιατί έτσι έχει μάθει και γιατί μέσα σε μάχες γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Υποστήριξε ότι οι εκλογές της επόμενης Κυριακής δεν είναι ο δεύτερος γύρος μιας εκλογικής αναμέτρησης, είναι μια καινούργια εκλογική αναμέτρηση. «Μια αναμέτρηση αυτή τη φορά με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, όπως είπε και πρόσθεσε με μια απειλητική Δεξιά που επιδιώκει να γίνει καθεστώς και με νέα διλήμματα, πολύ σκληρότερα, μπροστά στη κάλπη.

«Όσοι προεξοφλούν το αποτέλεσμα καλά θα κάνουν να μη βιάζονται», είπε και πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα κληθούν να κρίνουν με βάση ορισμένα νέα δεδομένα».

Στην κρίση του λαού, είπε ο Τσίπρας θα είναι δύο μόνο εναλλακτικές στρατηγικές και δύο μόνο προγράμματα διακυβέρνησης.

«Η στρατηγική και το πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη και η στρατηγική και το πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στον Θεόδωρο Σκυλακάκη και στα όσα είπε ότι καμία από τις προεκλογικές εξαγγελίες Μητσοτάκη δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα σταθερότητας που κατέθεσε η ΝΔ στις Βρυξέλες «ομολογώντας – όπως είπε – ότι όλα όσα υπόσχονται είναι αέρας κοπανιστός.

Κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη είτε να αποπέμψει τον κλ. Σκυλακάκη που φανέρωσε την αλήθεια είτε να ζητήσει μια συγγνώμη στους Ελληνες πολίτες να τους πει «συγγνώμη σας εξαπάτησα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις δηλώσεις Πνευματικού λέγοντας ότι «αυτή είναι η ιδεολογίας τους και αυτή είναι η μεγάλη διαφορά μας. Αυτοί λογαριάζουν κέρδη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα βάλει στη ζυγαριά κόστους και οφέλους την ανθρώπινη ζωή.

Αναφερόμενος στο πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο, είπε δεν δειλιάσαμε να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους «γιατί δε μπορούμε να ανεχθούμε η χώρα μας που επί των ημερών μας έγινε συνώνυμο της ανθρωπιάς τώρα να γίνεται συνώνυμο της βαρβαρότητας».

Δείτε Live

 

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.