Φονικό στην Ηλεία: Μετανιωμένος δηλώνει ο 80χρονος – Τι λέει η συνήγορός του

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Και συγγενική σχέση με το θύμα είχε ο δράστης του φονικού στην Αγία Τριάδα Λασιώνος με το θύμα Παναγιώτη Μενούνο – πατέρα τεσσάρων παιδιών – και συγκεκριμένα συγγένεια εξ αίματος με τη σύζυγό του θύματος.

Από την άλλη κάνει λόγο για μια άτυχη στιγμή και για περιστατικό που ο ίδιος ένιωσε πως απειλήθηκε η ζωή του, φοβούμενος από προγενέστερες πράξεις του θύματος. Ο 82χρονος οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα ενώπιον της Εισαγγελέως Αμαλιάδας και θα απολογηθεί το μεσημέρι στον Ανακριτή. Η δικηγόρος του, Κλεονίκη Γκουβίτσα μίλησε, λίγο πριν την ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση.

Σημείωσε ακόμα πως ο δράστης αρνείται πως πυροβόλησε πισώπλατα το θύμα του και περιμένει τα ευρήματα της νεκροψίας, όπως επίσης ότι κινήθηκε για να σκοτώσει και τον αδερφό του θύματος, Ανδρέα Μενούνο.

Η κα Γκουβίτσα ανέφερε τα εξής για την υπόθεση: “Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από το περιστατικό το οποίο συνέβη, ο κατηγορούμενος είναι μετανιωμένος, πραγματικά ήταν μία άτυχη στιγμή. Αυτό είναι το οποίο λέει από την πρώτη στιγμή που τον συνάντησα και του μίλησα. Ήδη αυτή τη στιγμή έχουμε πάει στην εισαγγελέα η οποία μας έχει απαγγείλει τις κατηγορίες, μιλάμε για ανθρωποκτονία, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και για το νόμο περί όπλων.

Αναμένουμε να περάσουμε από τον ανακριτή και θα δούμε από εδώ και πέρα τι θα γίνει.

Δεν είναι ώρα να σας πω και να σας αναλύσω τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου, έχουμε δρόμο μπροστά μας, είναι αρκετά τα στοιχεία της δικογραφίας που περιμένουμε, περιμένουμε την ιατροδικαστική για να δούμε που ακριβώς χτυπήθηκε το θύμα και από εκεί και πέρα σε δεύτερο χρόνο θα δούμε και όλα τα ελαφρυντικά που δικαιούται το οποίο όμως δεν είναι της στιγμής γιατί θα εξεταστούν μόλις γίνει το δικαστήριο” σημείωσε.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων ανέφερε ότι “… η θέση του κατηγορουμένου ως προς την απόπειρα δολοφονίας είναι ότι δεν έγινε ποτέ η συγκεκριμένη πράξη. Το λέει μόνο ο αδερφός, δεν υπάρχουν στοιχεία, τα στοιχεία της δικογραφίας δεν επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του αδερφού του θύματος. Έλεγε ότι αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω είναι βέβαιο ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν θα γινόταν. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι γείτονες, που είναι συγγενείς, έχει συγγένεια εξ αίματος με την σύζυγό του κατηγορουμένου και αν μπορούσε να γυρίσει το χρόνο πίσω δεν θα γινόταν ποτέ η συγκεκριμένη πράξη”.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με το πως έφτασε στο να πυροβολήσει ο 82χρονος τον 52χρονο η κα Γκουβίτσα δήλωσε ότι ο δράστης “… λέει ότι φοβήθηκε και απειλήθηκε η ζωή του, διότι το θύμα είχε και κάποιες προγενέστερες πράξεις που δικαιολογούν τον φόβο και την ανησυχία του δράστη. Περιμένω την ιατροδικαστική για να δούμε που ακριβώς είναι το χτύπημα γιατί ο ισχυρισμός είναι ότι δεν είναι στην πλάτη” κατέληξε η συνήγορος του 82χρονου.

Πηγή: ilialive.gr

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.