Δυτ. Ελλάδα: Ποιοι μένουν εκτός Βουλής και ποιοι μπαίνουν

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η νέα Βουλή θα είναι οκτακομματική με τη ΝΔ να έχει 158 βουλευτές, τον ΣΥΡΙΖΑ 48, το ΠΑΣΟΚ 32, το ΚΚΕ 20, οι Σπαρτιάτες 12, η Ελληνική Λύση 12, η Νίκη 10 και η Πλεύση Ελευθερίας 8.

Η Νέα Δημοκρατία θα έχει 12 βουλευτές περισσότερους σε σχέση με τις εκλογές του Μαΐου και διατηρεί την ίδια δύναμη που είχε μετά τις εκλογές του 2019. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει τη μεγαλύτερη απώλεια καθώς χάνει 24 βουλευτές σε σχέση με τον Μάιο και 39 σε σχέση με τo 2019.

Μάλιστα όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ μένουν εκτός Βουλής οι Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Δραγασάκης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Αγγελος Τόλκας, Πόπη Τσαπανίδου, Νίκος Βούτσης, Χρήστος Σπίρτζης, Δώρα Αυγέρη, ενώ ήδη από τις εκλογές του Μαΐου είχαν μείνει εκτός και άλλα βαριά ονόματα όπως ο Νίκος Φίλης, ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Δημήτρης Βίτσας και ο Ανδρέας Ξανθός.

Οριστικά εκτός Βουλής μένει ο Άγγελος Συρίγος καθώς η ολοκλήρωση της καταμέτρησης στην Α’ Αθήνας φέρνει στη Νέα Δημοκρατία απώλεια δύο εκλογικών εδρών σε σχέση με την κατανομή του Μαΐου.

Οι δύο έδρες του πρώτου κόμματος και η μια που χάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας εκτός τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Νικο Βούτση πηγαίνουν στα τρία νεοεισερχόμενα κόμματα της Πλεύσης Ελευθερίας, της Νίκης και των Σπαρτιατών.

Από τη Νέα Δημοκρατία μένουν εκτός οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Άρια Αγάτσα, Άγγελος Συρίγος, Φωτεινή Πιπιλή, Εβίτα Βαρελά, Μαρία Συρεγγέλα, Δημήτρης Βενιέρης – Βελόπουλος, Τάσος Γαϊτάνης, Μπάμπης Παπαδημητρίου, Γιάννης Τραγάκης.

Αναλυτικά οι ανακατατάξεις σε έδρες και πρόσωπα στη Δυτική Ελλάδα:

Αχαΐα

Στην Αχαΐα η ΝΔ διατηρεί σταθερή τη δύναμή της με τρεις έδρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα με τον Γιώργο Κυριακόπουλο να μένει εκτός. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ διατηρούν από μία έδρα, ενώ χάνει την έδρα της η Ελληνική Λύση με τον Γιάννη Λαϊνιώτη να μένει εκτός.

Μία έδρα κερδίζουν οι Σπαρτιάτες με τον Γιώργο Ασπιώτη να μπαίνει στη Βουλή όπως και η Νίκη με τον Σπύρο Τσιρώνη.

Αιτωλοακαρνανία

Στην Αιτωλοακαρνανία η ΝΔ διατηρεί τις τρεις έδρες που είχε πάρει και στις εκλογές του Μαΐου, επανεκλέγοντας τους Μάριο Σαλμά, Κώστα Καραγκούνη και Θανάση Παπαθανάση. Ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει μία έδρα με τον Γρηγόρη Θεοδωράκη να μένει εκτός. Η έδρα πάει στους Σπαρτιάτες και στον Διονύση Βαλτογιάννη. ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ διατηρούν από μία έδρα.

ΗΛΕΙΑ

Με τη ΝΔ εκλέγονται οι:

ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ του Θεοδώρου

ΑΥΓΕΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ-ΘΕΟΔΩΡΑ του Ζήσιμου

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Λάμπρου

Με τον ΣΥΡΙΖΑ ο ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ – ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Με το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ο ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΤΡΙΝΗΣ.

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.