Ράνια Σβίγκου: H ΝΔ δεν θέλει να συζητηθούν τα προγράμματα των κομμάτων – Δεν θα αφήσουμε κανένα fake news αναπάντητο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Η Ράνια Σβίγκου επανήλθε στο ζήτημα με τη σύγκριση των προγραμμάτων των κομμάτων.

«Είπαμε στη ΝΔ, να πάμε να κοστολογήσουμε τα προγράμματά μας και την επόμενη μέρα να γίνει debate του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ώστε να γίνει μια ανοιχτή, δημόσια συζήτηση για τα προγράμματα των κομμάτων», τόνισε η Ράνια Σβίγκου, στην παρέμβασή της στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα» με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Οικονόμου.

Η ίδια συνέχισε αναφέροντας ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θέλει debate, δεν θέλει κοστολόγηση του προγράμματός τους, ούτε συζήτηση για τα προγράμματα, αφού, όταν η συζήτηση πηγαίνει στα προγράμματα των κομμάτων, η ΝΔ πιέζεται πάρα πολύ γιατί εκεί τελειώνουν τα ψέματά της».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «ενόψει της κάλπης της 25ης Ιουνίου, θα εστιάσουμε στον προγραμματικό μας λόγο, στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών, αυτά που η ΝΔ προσπάθησε να συσκοτίσει την προηγούμενη προεκλογική περίοδο».

Για τους έμμεσους φόρους

Η Ράνια Σβίγκου τόνισε ότι «θα πρέπει επιτέλους να γίνει μια επί της ουσίας συζήτηση και αντιπαράθεση, για την αδιανόητη φορολογική αφαίμαξη των πολιτών από την κυβέρνηση, με τους έμμεσους φόρους», υπενθυμίζοντας ότι «το 2022 η χώρα μας είχε 4,5 δις επιπλέον έσοδα από την έμμεση φορολογία, και 1.5 δις επιπλέον φορολογικά έσοδα, μόνο το α’ τετράμηνο του 2023».

Στη συνέχεια, η κ. Σβίγκου υπογράμμισε ότι «η ΝΔ αρνείται να μειώσει τους έμμεσους φόρους, οι οποίοι επιβαρύνουν δυσανάλογα τα μεσαία και τα ασθενέστερα στρώματα, επειδή δε θέλει να φορολογήσει τα κέρδη των εταιρειών ενέργειας, ούτε να χτυπήσει την αισχροκέρδεια και την κερδοσκοπία, για να κρατάει χαρούμενους ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους κολλητούς του».

Για τους πραγματικούς μισθούς

Η Ράνια Σβίγκου υπενθύμισε ότι «700.000 ακίνητα κινδυνεύουν με πλειστηριασμό, ο πραγματικός μισθός στη χώρα μας έχει μειωθεί κατά 7,5%, τη στιγμή που η χώρα μας είναι τρίτη από το τέλος στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών, η οποία, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΣΕΕ, έχει μειωθεί κατά 40%».

Τόνισε ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού έγινε πάρα πολύ καθυστερημένα, είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που θα έπρεπε, ώστε να καλύπτονται οι αυξήσεις των τιμών, λόγω πληθωρισμού, ενώ η αγοραστική μας δύναμη χειροτερεύει, επειδή δε μειώνονται οι έμμεσοι φόροι που στραγγαλίζουν τη μεσαία τάξη και τα ασθενέστερα στρώματα».

Και πρόσθεσε ότι η κατάσταση θα χειροτερεύσει με μια κυβέρνηση ΝΔ, αφού «ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδέχεται ότι θ’ ακολουθήσει τις συστάσεις της Κομισιόν, για παύση της επιδοματικής πολιτικής τύπου pass» κάτι που σημαίνει ότι θα έχουμε τις ίδιες αυξημένες τιμές, και δεν θα δίνονται ούτε επιδόματα».

Σχετικά με τα όσα υποστηρίζει η ΝΔ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέλει να υπερφορολογήσει τους πολίτες, η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι το πρόγραμμά του «περιλαμβάνει φορολογικές ελαφρύνσεις, μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ, και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος» και «την φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας».

Η κ. Σβίγκου κατέληξε, υπογραμμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει λάβει το μήνυμα των πολιτών, αναγνωρίσει τα λάθη του γι’ αυτό και κάνει διορθωτικές αλλαγές εν κινήσει. Δεν περιμένει μαθήματα, ούτε από τον ΣΚΑΪ ούτε από τη ΝΔ, γιατί ακούει τους πολίτες. Και θα διεκδικήσει μέχρι την τελευταία στιγμή και την τελευταία ψήφο, ώστε να ανατραπούν οι συσχετισμοί, ενώ δεν θα αφήσει κανένα fake news της ΝΔ αναπάντητο».

https://www.in.gr/

Κοινοποίηση

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.